Oficialul responsabil cu digitalizarea educației și autorul Strategiei SmartEdu a demisionat din minister

Oficialul responsabil cu digitalizarea educației și autorul Strategiei SmartEdu a demisionat din minister

Subsecretarul de stat Jean Badea în Ministerul Educației, responsabil cu digitalizarea educației și autorul de facto al Strategiei SmartEdu, a demisionat.

„Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj”, a declarat pentru Edupedu.ro subsecretarul de stat din Ministerul Educației Jean Badea. 

Astfel, Jean Badea a demisionat vineri, la cinci luni de la numirea în funcție.

ADVERTISING

"Am depus vineri la Secretariatul General al Guvernului mandatul meu către prim-ministru, mandat pe care îl primisem în Guvernul Orban pentru a mă ocupa de digitalizare, acesta fiind cumva și profilul căruia corespundeam ca specializare și ca background profesional.

Deși am realizat, alături de un grup de lucru, strategia pentru digitalizarea educației în formă de draft se pare că de două luni, cumva, nu știu dacă nu am mai intrat în priorități sau cel puțin până la momentul acesta nu s-a întâmplat nimic", a declarat el.

ADVERTISING

Jean Badea a precizat că planul era ca Strategia Smart-Edu să fie în consultare publică și apoi să fie dezbătut proiectul de strategie, dar totul a fost abandonat la venirea noii conduceri a ministerului. 

El a fost numit în funcție pe 17 septembrie 2020. În acest timp a construit proiectul de Strategie pentru digitalizarea educației – SmartEdu.

La acest proiect a lucrat cu 18 companii din domeniul IT și comunicații, plus 24 de organizații non-guvernamentale și câteva sute de experți.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇