Monica Anisie: Elevii care au picat cu note mari la liceu au la dispoziție învățământul liceal și profesional. Organizarea examenelor a fost un succes!

Monica Anisie: Elevii care au picat cu note mari la liceu au la dispoziție învățământul liceal și profesional. Organizarea examenelor a fost un succes!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni că elevii care au picat la liceu cu note mari, în prima etapă a repartizării computerizate, au la dispoziție locurile pentru învățământul liceal și profesional din fiecare județ.

„Există și etapa a doua de admitere realizată tocmai pentru acei elevi care nu au reușit admiterea în această etapă”, a spus ministrul, care a precizat că „nu este corect să spunem că nu a știut nimeni să-i învețe pe elevi să completeze fișele de înscriere”.

„Există două cauze pentru această primă etapă de admitere, în care elevii care nu au reușit la liceul pe care și l-au dorit. Întâi, nu au completat suficiente opțiuni. O altă cauză e reprezentată de media care a crescut anul acesta și foarte mulți părinți s-au orientat după mediile din broșură, mediile din anii anteriori.

ADVERTISING

Crescând anul acesta mediile, în felul acesta au rămas nerepartizați unii elevi. Dar au șanșa, pe de o parte la etapa specială, unii dintre ei să-și îndrepte opțiunile, iar de pe altă parte la etapa a doua”, a spus Anisie.

Întrebată dacă elevii cu medii mari vor intra în etapa a doua la licee mult mai slabe, Monica Anisie a spus că nu ar trebui clasificate liceele.

„Cred că nu ar trebui să mai facem această distincție între licee foarte slabe și licee foarte bune, ar trebui să ne concentrăm atenția pentru dezvoltarea acestor licee din cadrul fiecărui județ. Să realizăm cât mai multe licee în care educația de calitate se realizează”, a spus Anisie.

ADVERTISING

Ministrul Educației consideră ca organizarea și desfășurarea examenelor naționale reprezintă „un succes”. „Cred că au fost mult mai bine organizate decât în alți ani și îi felicit pe colegii mei pentru acest lucru”, a adăugat Monica Anisie.

Citiți și: Cum va începe anul școlar? Monica Anisie prezintă ”cel mai bun scenariu”: Unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile online, urmând să facă rocada (Video)

Aproape 10 milioane de copii din lumea întreagă riscă să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală

ADVERTISING

Aproape 93% dintre elevi au intrat la liceu. Restul, aproape 9.000, nu au fost repartizaţi

Admitere la liceu: Care sunt primele 50 de specializări din țară. La „Sf Sava” s-a intrat cu 9.98 - ultima medie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇