Mircea Cărtărescu predă despre tiranie la Universitatea Columbia din New York

Mircea Cărtărescu predă despre tiranie la Universitatea Columbia din New York

Mircea Cărtărescu a devenit scriitor rezident la Universitatea Columbia din New York, a anunţat, miercuri, Ambasada Statelor Unite în România, după ce autorul a făcut un anunţ asemănător ieri.

„Acesta va preda studenţilor cursul ‘Postmodernism vs. Tiranie: O revoluţie literară românească’. Cursul va examina generaţia legendară a anilor 1980 (generaţia în blugi) în literatura română şi relaţia ei cu generaţia Beat în poezia americană, pe de o parte, şi cu postmodernismul american în ficţiune, pe de altă parte”, scrie pe Facebook Ambasada SUA.

ADVERTISING

Mircea Cărtărescu va preda cursul de patru săptămâni în perioada 19 septembrie-10 octombrie, la catedra de Studii Ruse, Euroasiatice şi Est-Europene.

Născut la Bucureşti, în 1956, Cărtărescu a scris peste 25 de volume şi este tradus în 23 de limbi.

Pe site-ul universităţii, Cărtărescu este prezentat ca autor al "Solenoid", desemnată una dintre cele mai bune cărți ale anului 2022 de către New Yorker, Publishers Weekly, Financial Times, Words Without Border.

În plus, Mircea Cărtărescu a fost distins cu Dublin Literary Award (2024) şi a mai câștigat peste 20 de premii internaționale, printre care The Los Angeles Times Book Prize (2023), The FIL Prize (2022), The Thomas Mann Prize (2018).

ADVERTISING

Columbia este cea mai veche instituție de învățământ superior din New York. Este clasată printre universitățile de top din lume, după publicațiile majore de educație.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇