Ministrul Educației îi va da alte atribuții secretarului de stat Florin Lixandru (surse)

Ministrul Educației îi va da alte atribuții secretarului de stat Florin Lixandru (surse)

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, miercuri, în şedinţa coaliţiei de guvernare, că îi va schimba atribuţiile secretarului de stat Florin Lixandru, potrivit unor surse liberale.

„Ministrul Ligia Deca a spus despre Florin Lixandru că îi schimbă atribuţiile şi va avea o discuţie ca, de acum înainte, echipa ministerială să aibă acelaşi mesaj, cel agreat în coaliţie”, au precizat sursele citate.

Miercuri, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florin Lixandru a confirmat, pentru Agerpres, că i-au fost retrase atribuţiile printr-un ordin de ministru.

ADVERTISING

"Momentan sunt pe funcţie, dar nu am nicio atribuţie. Eu aveam atribuţii pe învăţământ preuniversitar şi pe relaţia cu Parlamentul şi s-a abrogat ordinul prin care mi s-au atribuit acele atribuţii, momentan, până la o discuţie care ar avea loc în coaliţie în această seară", spunea secretarul de stat.

El a susţinut că atribuţiile i-au fost retrase pentru un "delict de opinie", precizând că legile Educaţiei sunt proiecte mult prea importante care trebuie dezbătute "temeinic, pe îndelete".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇