Ministrul Educației anunță noutăți în ceea ce privește examenele naționale

Ministrul Educației anunță noutăți în ceea ce privește examenele naționale

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că sunt noutăţi în ceea ce priveşte examenele naţionale din anul şcolar care va începe săptămâna viitoare.

Deca a explicat că probele scrise se vor desfăşura mai devreme şi se vor finaliza înainte de sfârşitul lunii iunie.

”Sunt o serie de noutăţi în ceea ce priveşte examenele naţionale pentru anul care tocmai începe. Probele scrise ale examenelor copiilor se desfăşoară mai devreme şi se vor finaliza înainte de sfârşitul lunii iunie, tocmai pentru a putea să ţinem cont de evoluţia spre niveluri extreme ale temperaturilor din timpul verii, care pot afecta randamentul candidaţilor.

ADVERTISING

Pentru Bacalaureat am ţinut cont şi de solicitările de a identifica o soluţie funcţională care să permită încadrarea în termen a tuturor candidaţilor care merg spre învăţământ superior, în ţară sau în afara ţării”, a declarat Ligia Deca, miercuri, la finalul şedinţei de guvern.

Ea a precizat că lucrările scrise la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat vor putea fi vizualizate înainte de depunerea contestaţiilor.

ADVERTISING

”De asemenea, am decis ca vizualizarea lucrărilor scrise la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat 2025 să se facă înainte de depunerea contestaţiilor. Copiii îşi vor putea vedea lucrările înainte de a depune contestaţia pentru a putea decide în consecinţă de cauză”, a explicat ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a anunţat că a fost stabilită şi data simulărilor pentru examenele naţionale.

”De asemenea, o altă noutate este faptul că am stabilit, pentru predictibilitate, înainte de a începe şcoala, datele simulărilor examenelor naţionale. Se vor desfăşura în luna martie anului viitor, 17-19 martie Evaluarea Naţională, 24-27 martie Bacalaureat.

ADVERTISING

Vom continua cu evaluarea digitalizată care s-a dovedit a fi un succes dacă preluăm feedback-ul celor implicaţi, atât al cadrelor didactice, cât şi al elevilor”, a susţinut Ligia Deca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇