Ministerul Educației a publicat ierarhia greșită de admitere la liceu. Apoi, a retras-o

Ministerul Educației a publicat ierarhia greșită de admitere la liceu. Apoi, a retras-o

În ziua în care sufletul preşedintelui Iohannis s-a bucurat să promulge Legile Educaţiei, ministerul condus de fosta sa consilieră a mai făcut o gafă.

Concret, Ministerul Educaţiei a publicat marţi (cu o zi mai devreme decât era programat) ierarhia de admitere la liceu. Doar că... era greşită şi trebuie retrasă de pe site.

Instituția condusă de Ligia Deca a publicat ierarhia de admitere la liceu a elevilor, stabilind drept criteriu de departajare în caz de note egale media de absolvire a claselor V-VIII și nu notele de la română și matematică de la Evaluarea Naţională 2023.

ADVERTISING

Conform regulilor de ierarhizare prevăzute în ordinul de ministru, nota la limba română era următorul criteriu de departajare, în caz de egalitate de medii. Apoi, dacă și acestea erau egale, urma nota la matematică, abia apoi, al treilea criteriu – media de absolvire a gimnaziului.

Secretarul de stat Florian Lixandru a confirmat pentru EduPedu că există o problemă şi a precizat că ierarhia va fi retrasă momentan.

„Am luat legătura cu cei care se ocupă de aplicaţie pentru a verifica încă o dată dacă este respectată ordinea criteriilor de departajare. Accesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificările. Termenul de publicare este 5 iulie”, a spus Florian Lixandru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lixandru a fost și președintele comisiei naționale de organizare a ambelor examene naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul şi azi a fost audiat în Parlament, în legătură cu posibile fraude la Bac 2023.

Ministerul Educației a publicat marți rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2023, peste 16.000 de elevi obținând în urma recorectării notă mai mare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇