Lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre ce e bine să faci ca student în primul an

Lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre ce e bine să faci ca student în primul an

Urmează să începi primul an de facultate și știi câte ceva despre viața de student. Majoritatea informațiilor le primești de pe internet sau de la alți studenți care iubesc mai mult sau mai puțin ceea ce fac. Problema este că aceste informații sunt fie detalii de promovare a universității la care urmează să studiezi, fie păreri subiective care nu au nicio legătură cu viitoarea ta experiență.

Există anumite lucruri pe care este bine să le știi și să le faci în primul an ca student, dar pe care nimeni nu ți le spune. Majoritatea studenților învață aceste lucruri pe pielea lor și poate chiar prea târziu. În acest articol vei găsi o serie de sfaturi extrem de utile care te vor ajuta să faci față primului an ca student.

ADVERTISING

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi în primul an ca student:

Participarea la cursuri nu este opțională

Deși poate fi tentant să lipsești de la anumite cursuri pentru că nu îți place materia sau nu ai o afinitate deosebită pentru profesorul tău, aceasta este cea mai mare greșeală la care te poți expune. În realitate, 50% din nota finală va fi reprezentată de participarea la cursuri. Asta nu pentru că așa scrie în fișa disciplinei, ci pentru că prezența ta la curs înseamnă și informație asimilată. Aceste informații îți vor fi de ajutor ulterior, în sesiune. În facultate, a lua cursurile de la colegi este doar o minciună frumoasă. Dacă nu ești prezent, vei înțelege cu greu notițele altcuiva.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ai nevoie de un echipament bine pus la punct

Echipamentul unui student poate fi un laptop, o tabletă, un scanner sau o imprimantă. Dacă ai multe cărți sau suporturi de curs dificile de parcurs, poți achiziționa o imprimantă de pe CRTBirotica.ro pentru a-ți pune totul pe hârtie. Lectura de pe laptop poate fi extrem de obositoare, mai ales dacă faci asta zi de zi. Pe de altă parte, ai nevoie de un laptop bun, care să te scutească de povara caietelor pentru fiecare materie în parte. Este de preferat ca acest laptop să fie de dimensiuni mici și cât mai ușor, astfel încât să nu îți provoace disconfort dacă îl cari după tine o zi întreagă.

ADVERTISING

Consultațiile te vor salva înainte de fiecare sesiune

Ca student în primul an, vei trece printr-o perioadă în care îți vei cunoaște profesorii și ei își vor crea o impresie despre tine de asemenea. Ca să faci o impresie bună, alege să mergi la consultații. Pe lângă faptul că îți vei lămuri toate întrebările, profesorii tăi vor fi foarte mulțumiți că îți dai interesul. Acest aspect îi poate face chiar și mai indulgenți în ceea ce te privește. A merge la consultații te poate salva înainte de sesiune chiar și dacă nu ai participat la anumite cursuri pentru că vei umple mai rapid golurile provocate de absențe.

În concluzie, dacă urmează să începi primul tău an de facultate este foarte important să știi că ai mult mai mult de câștigat dacă participi la cursuri și la consultații. Nu crede mitul cursurilor împrumutate și nu te aglomera cu caiete speciale pentru fiecare curs în parte. De asemenea, este foarte important să îți achiziționezi din timp un laptop potrivit nevoilor tale și o imprimantă pentru a-ți face munca de două ori mai ușoară.