Iohannis a numit ministru interimar la Educație

Iohannis a numit ministru interimar la Educație

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, este desemnat ministru interimar al Educaţiei.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a anunțat demisia, joi seara, într-o postare pe Facebook, în care nu a pomenit nimic despre scandalul de plagiat în care a fost implicat în ultimele zile, în care i s-a cerut insistent demisia.

ADVERTISING

"Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al Educaţiei. A fost o şansă şi o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului naţional de învăţământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam şi una şi alta. Am venit într-un moment extrem de dificil, cu dorinţa de a schimba lucrurile în bine", a scris Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţie.

ADVERTISING

Ce spune ministrul interimar

Ministrul interimar al Educaţiei, Sebastian Burduja, a scris vineri pe Facebook, că este onorat, recunoscător pentru încredere și conștient de provocări.

Despre România Educată, Burduja spune că ”nicio reformă nu e simplă şi nicio schimbare de paradigmă nu e acceptată de toată lumea”. ”Dar toate acestea trebuie făcute, iar fără România Educată nu poate exista România Viitorului. Diferenţa între un politician oarecare şi un om politic care are o şansă să scrie pagini de istorie stă într-un singur cuvânt: asumare”, mai afirmă el. 

ADVERTISING

Sebastian Burduja mai spune că a lucrat alături de Cîmpeanu, îl laudă pe colegul de partid și îi mulţumeşte pentru implicare. Și dă asigurări că PNL „are resursele necesare pentru continuarea reformelor curajoase în educaţie”.

Cine ar putea să îi ia locul lui Cîmpeanu

Printre numele vehiculate pentru înlocuitorii lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației se află consilierul prezidenţial Ligia Deca, unul dintre artizanii proiectului "România educată". Dar și secretarul de stat Gigel Paraschiv, care ar fi fost propus chiar de liderul PSD Marcel Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇