Fetița lovită de un polițist pe trecerea de pietoni nu poate merge la școală. Mama îi cere lui Cîmpeanu să o lase online

Fetița lovită de un polițist pe trecerea de pietoni nu poate merge la școală. Mama îi cere lui Cîmpeanu să o lase online

Marina, fetița lovită în luna ianuarie de un polițist pe o trecere de pietoni din București, nu poate merge fizic la școală. Micuța a stat două luni cu piciorul în ghips, iar acum merge în cârje și face recuperare.

Potrivit unui ordin de ministru recent, după ridicarea stării de alertă, doar elevii cu anumite afecțiuni, care sunt supuși riscului de Covid19, mai pot învăța în sistem hibrid până la finalul anului școlar, scrie Edupedu.ro.

Marina nu se încadrează în regulile acestui ordin, iar mama sa face apel la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru ca micuța să poate face cursurile online.

ADVERTISING

“Face kinetoterapie pentru a învăța să meargă din nou. Mușchiul este atrofiat pentru că a stat în pat atâta timp. (…) Nu face școală de 2 luni.

Sper și îmi doresc din tot sufletul ca domnul ministru să modifice ordinul, așa încât și copiii care au un accident și au o intervenție chirugicală la picior și nu se pot deplasa să poată face ore online, dacă tot s-a mers pe varianta online 2 ani de zile în pandemie. Școala e dotată cu tablete și tot ce trebuie.

Am depus o cerere ca și părinte către doamna director ca să o accepte la orele online, atașez dosarul medical. Deocamdată nu am primit nici un răspuns, dar am înțeles că nu există cadrul legal”, a declarat mama fetiței.

ADVERTISING

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, a confirmat că nu există bază legală pentru ca fetița să urmeze cursurile online.

“Noi nu avem baza legală ca să putem spune că această fată poate urma cursuri online, pentru că legea spune clar că frecventarea orelor trebuie să fie fizică.

În starea de alertă și de urgență s-au făcut modificări pentru că situația o impunea. Fata poate urma școala online doar dacă în clasa ei sunt deja copii care au boli cronice și fac ore online, așa s-ar putea și ea alătura lor. Noi nu putem cere școlii să o lase doar pe ea să facă ore online, pentru că legea nu permite acest lucru,” a explicat Radu Szekely.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇