Cum gestionezi situațiile de agresivitate și de (cyber)bullying? Află la Modern Dad’s Challenges

De ce apar remarcile agresive în jocurile copiilor?
Cum reacționăm când copilul nostru este victimă/agresor?
Putem preveni comportamentul agresiv al copiilor?
Ce rol au desenele animate și activitățile la care sunt expuși copiii zilnic în declanșarea comportamentului violent?
Ce este cyberbullying-ul și cum îi putem proteja pe copiii noștri?

Cover final MDC-21-aprilie

Suntem o generație de părinți implicați, investim în dezvoltarea copilului și avem grijă să le oferim educație cu blândețe. Însă uneori observăm comportamente agresive în randul copiilor.

ADVERTISING

Fie că suntem în postura de părinte care trebuie să gestioneze o situație în care copilul său are un comportament agresiv sau invers, este agresat de către alți copii, un lucru este cert: motivele care stau la baza acestui comportament nu trebuie neglijate. 

 “Cum gestionez situațiile de agresivitate și de (cyber)bullying?” este subiectul ediției următoare a evenimentului Modern Dad’s Challenges, care va avea loc pe 21 aprilie, de la 19:00.

Evenimentul este transmis LIVE pe pagina de Facebook Modern Dads, iar transmisiunea este realizată cu sprijinul Amaze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Subiectul va fi dezvoltat de către specialiștii Adriana Mitu, Psiholog, Marius Zamfir, Psiholog, iar Alex Peneș este invitat la panelul de dezbatere DAD Talks. Evenimentul este moderat de Alex Aninoșanu, Coach & tata.

SPEAKER-ADRIANA-2

În primii 3 ani din viață, 2 din 3 conflicte între copii sunt “rezolvate” agresiv. În jurul vârstei de 4 ani, tendința spre agresivitate fizică scade și copiii încep să folosească agresivitatea indirectă. Iar pe măsură ce cresc și ajung la școală, aceștia pot intra în dinamici de victimă-agresor, de tip bullying. Ca părinte este extrem de frustrant să-ți vezi copilul în postura de victimă, iar din dorința de a-l ajuta poți ajunge să încurajezi comportamentele agresive, ori să-i adâncești sentimentul de neputință. Dezvoltarea abilităților socio-emoționale este foarte importantă pentru modalitatea în care copiii (și mai târziu adulții) învață să-și gestioneze emoțiile, să rezolve conflictele cu ceilalți, dar și să gestioneze situațiile în care sunt agresați.

Adriana Mitu, Psiholog & speaker la Modern Dad’s Challenges.
ADVERTISING

PROGRAM eveniment

  •  19:00: Cum abordăm situațiile de bullying în rândul copiilor și cum poate comportamentul părinților să influențeze bullying-ul? Adriana Mitu, Psiholog
  • 19:35: Rolul personajelor din desene/jocuri video în activarea cyberbullying-ului, Marius Zamfir, Psiholog
  • 20:15: DAD Talks: Alex Peneș, Tata & Autor "5 pași de la dependența de online și gadgeturi a copilului, la responsabilizare și armonie în familie"

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este realizat cu sprijinul următorilor parteneri: Lidl România, Editura Niculescu, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești.

Parteneri media: Alexandruoancea.ro, Familistii.ro, Jurnalulunuitata.ro, Momadica.ro, unsoideblog.ro, meseriadeparinte.ro, andraiacob.ro, Spotmedia.ro, Romaniapozitiva.ro.  

Pregătim și câteva surprize împreună cu partenerii evenimentului, așadar recomandăm părinților care se vor alătura live-ului, să adreseze întrebări în comentarii.