Cristi Preda vrea să fie rectorul Universității București și s-o readucă în top 500 mondial

Cristi Preda vrea să fie rectorul Universității București și s-o readucă în top 500 mondial

Profesorul universitar Cristian Preda, fost europarlamentar, actualmente decan al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, a anunțat că va candida pentru funcția de rector.

„Începe un nou an universitar. Va fi unul special pentru mine, întrucât m-am hotărât să candidez pentru un mandat de rector al Universității din București”, a anunțat pe Facebook Cristian Preda.

El spune că ambiția lui, dacă va ajunge să ocupe această funcție, este să readucă Universitatea București în topul celor mai bune 500 de instituții de învățământ superior din lume.

ADVERTISING

„Peste câteva zile, voi face public proiectul meu managerial. E unul care poate readuce UB în primele 500 de universități ale lumii”, mai spune Preda.

La acest moment, rectorul Universității București este prof. univ. dr. Marian Preda.

Cât despre clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU), realizat, încă din 2003, de Shanghai Ranking Consultancy, România a reușit contraperformanța să nu se mai regăsească anul acesta cu nicio universitate nici măcar în Top 1000.

Anul trecut, singura universitate românească din clasament a fost Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, iar ultima oară când Universitatea București a prins topul a fost 2019.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cristian Preda a fost, pe rând, europarlamentar PDL, PMP și independent. În 2005 a fost numit secretar de stat pentru Francofonie în Ministerul Afacerilor Externe și apoi a fost consilier prezidențial pentru Educație în Administrația lui Traian Băsescu.

La începutul lui 2019 a intrat în partidul lui Dacian Cioloș, pe care l-a părăsit în septembrie 2020, invocând o „motivație academică”, și anume fusese ales decan, astfel că nu mai putea fi membru al unei formațiuni politice.

În primăvara acestui an, el a fost propus de USR la șefia Autorității Electorale Permanente, însă a pierdut în fața candidatului susținut de PSD - Toni Greblă, care a câștigat cu o majoritate largă un mandat de 8 ani în fruntea instituției care organizează alegerile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇