Clasele elevilor din ultimii ani nu vor mai fi înjumătățite, pot merge cu toții la școală, doar să nu fie în carantină

Clasele elevilor din ultimii ani nu vor mai fi înjumătățite, pot merge cu toții la școală, doar să nu fie în carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, miercuri seară, o decizie prin care permite ca efectivele claselor terminale, care fac ore fizic, să nu mai fie înjumătăţite, din 5 mai, când se reiau cursurile.

Publicitate

De asemenea, elevii din învăţământul special vor putea să participe fizic la ore indiferent de rata de infectare din localitate, dacă localităţile nu sunt în carantină.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei vor emite un ordin comun pentru a cuprinde aceste prevederi aplicabile la reluarea cursurilor.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 28 aprilie 2021, Hotărârea numărul 25.

Prin această Hotărâre, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă, cu respectarea următoarelor prevederi:

  1. permiterea participării zilnice cu prezenţă fizică la cursuri, a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, indiferent de clasă, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  2. permiterea participării zilnice cu prezenţa fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  3. permiterea organizării orelor remediale, cu prezenţa fizică, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Publicitate

Cursurile încep, după vacanţa prelungită de primăvară, pe 5 mai. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇