Cele mai bune cărți recomandate pentru copii și adolescenți

Cele mai bune cărți recomandate pentru copii și adolescenți

Odată cu apropierea sărbătorilor Pascale este timpul să te gândești și la cadourile pe care să le oferi copiilor. Cărțile au reprezentat dintotdeauna un cadou potrivit, indiferent că este vorba de aniversări, zile onomastice sau sărbători creștine, mai ales că acestea le oferă copiilor și adolescenților șansa de a petrece timpul liber într-un mod plăcut și productiv.

Literatura pentru copii și adolescenți abundă în titluri captivante, însă pentru a fi sigur că vei lua ceva pe placul copiilor tăi, îți prezentăm în rândurile ce urmează câteva recomandări de cărți de citit pentru copii și adolescenți, astfel încât să găsești inspirația de a oferi cadouri deosebite:

ADVERTISING

Cărți pentru adolescenți

  • Cărți science-fiction și cărți fantasy

De departe cele mai apreciate genuri literare, datorită capacității de a te atrage în lumi fantastice și evenimente imposibile, cărțile science-fiction și cărțile fantasy sunt ideale pentru adolescenți, în special pentru cei pasionați de aceste două genuri. Pe site-ul librăriei Libmag.ro, vei găsi  numeroase cărți fantasy din care să alegi titlurile potrivite pentru adolescentul tău. De la scrierile ilustrului autor Stephen King până la cărțile care au stat la baza serialului Urzeala tronurilor, vei descoperi lecturi ideale să le faci cadou adolescenților pasionați de acest gen literar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • Literatură universală

Dacă ai observat că adolescentul tău preferă un anumit autor, fie poți opta pentru achiziționarea titlurilor pe care încă nu le-a citit, fie pentru unele cărți similare cu cele pe care copilul tău le preferă, mai ales că domeniul literaturii universale este unul vast. Pe rafturile librăriei online preferate vei găsi unii dintre cei mai apreciați autori ai momentului, care au scris cărți pentru adolecenți, precum: John Green, David Levithan, Matt Haig etc. Pentru a descoperi ce lecturi se află pe lista de dorințe a adolescentului tău, poți face din asta un eveniment pentru toți membrii familei, și asfel vei ști întotdeauna ce daruri să oferi. În plus, este suficient să plasezi o comandă online pe site-ul librăriei Libmag pentru a te bucura de livrarea rapidă a cărților pe care să le oferi în dar. 

ADVERTISING
  • Lecturi clasice

Cărțile de literatură clasică sunt unele dintre cele mai apreciate opere și sunt studiate și în cadru academic. Ele reprezintă o lectură ideală pentru adolescenți, deoarece parcurgerea operelor din această categorie îi va ajuta să fie mai bine pregătiți pentru examenele importante din viață. Nemuritoare prin aportul pe care l-au avut asupra literaturii moderne, operele literaturii clasice reprezintă piatra de temelie pentru dobândirea unor cunoștințe vaste de cultură generală.

Cărți pentru copii

  • Povești și povestiri

Specialiștii în educație și creșterea copiilor recomandă să îi obișnuiești pe cei mici cât mai devreme cu lectura, astfel că, până la vârsta la care aceștia vor deprinde abilitățile de a citi, cel mai indicat este să le citești tu, mai ales înainte de culcare. Pentru aceasta, cărțile de povești și povestiri sunt ideale, așadar, vor reprezenta cadoul potrivit pe care să îl oferi celor mici. De asemenea, îți recomandăm să le creezi copiilor și o bibliotecă dedicată, pentru a le insufla pasiunea pentru lectură.

  • Cărțile ilustrate

Indiferent de vârstă, copiii iubesc desenele și adoră în special să vadă cum personajele lor preferate prind viață, fiind în acest fel și o modalitate de a crea o conexiune cu cei mici. De aceea, cărțile ilustrate pentru copii nu trebuie să lipsească din bibliotecă, cu atât mai mult cu cât ele sunt special concepute pentru fiecare segment de vârstă. Dacă prichindelul tău are un personaj animat preferat, îți recomandăm să îi oferi în dar și cărțile în care personajul respectiv este protagonist.

  • Cărți de colorat 

În copilărie, ritmul de creștere și de asimilare a cunoștințelor este unul foarte rapid, astfel că, după ce i-ai citit o poveste, poți să îi oferi celui mic o carte de colorat în care se regăsesc personajele pe care tocmai le-a întâlnit. Aceste jocuri și, în special, activitatea de a colora sunt benefice atât pentru dezvoltarea motrică, cât și pentru dezvoltarea memoriei vizuale a celor mici.

Lectura este una dintre cele mai importante unelte pentru copii și adolescenți întrucât îi ajută să-și dezvolte inteligența și vocabularul, astfel că pentru a le oferi tot sprijinul tău în procesul de creștere, alege cărțile lor preferate pe care să le dăruiești cu ocazia apropiatelor sărbători pascale.