Bacalaureat 2021: Ce subiecte au picat la Limba şi literatura română

Bacalaureat 2021: Ce subiecte au picat la Limba şi literatura română
Foto: Spotmedia.ro

Astăzi a început examenul de Bacalaureat cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Au fost trei subiecte în total, primele două fiind aceleași atât pentru elevii de la profilul Real, cât și Uman, potrivit ȘtiriEdu.

La subiectul 1, punctul A, elevii au avut un text la prima vedere - „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu - și de rezolvat 5 cerințe pe marginea acestuia.

Subiectul 1, punctul B a constat în redactarea unui text de minimum 150 de cuvinte în care elevii să argumenteze dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie.

ADVERTISING

Ei se puteau raporta atât la textul de la punctul A, cât și la experiența personală sau culturală.

Subiectul 2 a presupus comentarea unui text (Drum, Ion Vinea), în minimum 50 de cuvinte, evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

În schimb, la subiectul al treilea, elevii de la Uman au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă studiată. Cei de la Real au trebuit să scrie despre particularitățile nuvelei.

Pentru susţinerea bacalaureatului în această sesiune s-au înscris peste 133.000 de absolvenţi de liceu. Asta înseamnă doar 77% din promoția actuală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nici anul acesta, din cauza pandemiei, nu mai există probe orale. Probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină vor fi echivalate.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇