A început examenul de Bacalaureat, cu doar 77% dintre elevi înscriși UPDATE Ce mesaj le-a transmis premierul Cîțu

A început examenul de Bacalaureat, cu doar 77% dintre elevi înscriși <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ce mesaj le-a transmis premierul Cîțu
Foto: Spotmedia.ro

Examenul naţional de Bacalaureat 2021 (sesiunea iunie-iulie) începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

UPDATE Premierul Florin Cîțu le-a transmis un mesaj absolvenților care dau astăzi acest examen important.

”Mult succes elevilor care susțin examenul de bacalaureat! ”For those about to rock, we salute you”, a scris el, pe Facebook, făcând aluzie la una dintre piesele celor de la AC/DC.

Mult succes elevilor care susțin examenul de bacalaureat! ”For those about to rock, we salute you”. ????????

Publicată de Florin Cîţu pe Luni, 28 iunie 2021

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris peste 133.000 de absolvenţi de liceu, însă asta înseamnă doar 77% in promoția actuală.

ADVERTISING

Nici anul acesta, din cauza pandemiei, nu mai există probe orale. Probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină vor fi echivalate.

"Examenul naţional de Bacalaureat 2021 (sesiunea iunie-iulie) începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Examenul este organizat în 802 centre. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare.

În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi", se arată într-un comunicat de presă remis duminică de Ministerul Educaţiei.

Rezultate și contestații

Potrivit sursei citate, afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

ADVERTISING

"Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie", se mai arată în comunicat.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇