Apelul premierului în prima zi de redeschidere a școlii

Apelul premierului în prima zi de redeschidere a școlii

Premierul Florin Cîțu a lansat, luni, în prima zi de la redeschiderea școlilor, un apel către părinți și profesori.

„Astăzi reîncepe școala, moment de bucurie pentru copii, profesori. Știu și eu că prima zi de școală era cea mai fericită. După multe luni de zile, copiii merg înapoi la școală în cele trei scenarii. Este adevărat. Și cu multe restricții. Bineînteles că suntem foarte atenți să vedem cum evoluează situația.

Este foarte important să respectăm ce a spus președintele Iohannis de la începutul pandemiei: să purtăm masca tot timpul, să folosim dezinfectant și distanțarea socială. E foarte important să vedem mesajele care vin de Ministerul Șănătății și Educației. Depinde de noi toți să avem un an școlar fără probleme”, a spus Florin Cîțu.

ADVERTISING

Premierul a lansat apoi un apel către părinți.

„Fac un apel către părinți atunci când observăm simptome la copii ca de gripă este recomandat să rămână acasă cel mai bine. Bineînțeles că vom face toate eforturile și vom monitoriza acest lucru și în școli, dar fără susținerea părinților nu se poate face”, a punctat premierul.

El a rugat și profesorii să se vaccineze în număr cât mai mare.

„Fac un apel către profesori să se vaccineze. E foarte important ca toți profesorii să se vaccineze. E important pentru sănătatea lor, e important pentru sănătatea copiilor. E foarte important să avem un an școlar fără probleme”, a continuat acesta.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇