Admitere liceu 2023. Liber la clase de 33 de elevi în București, din cauza metodei de ierarhizare

Admitere liceu 2023. Liber la clase de 33 de elevi în București, din cauza metodei de ierarhizare

Liceele din Capitală vor putea forma clase cu până la 30 de elevi încă din prima etapă de admitere, nu doar în situațiile speciale.

Totodată, cu aprobarea Inspectoratului Școlar al municipiului București, numărul ar putea crește cu cel mult 3 de locuri.

Potrivit unor surse citate de Edupedu.ro, măsura a fost luată după ce anul acesta a fost eliminată media de admitere a claselor V-VIII din calcularea mediei la Evaluarea Națională.

Și deși au fost departajați după alte criterii, sunt zeci de elevi cu aceleași medii în București.

ADVERTISING

De exemplu, sunt 54 de copii care au media 10 pe linie la toate criteriile, ceea ce ar însemna aproape 2 clase de elevi, în condițiile în care în prezent, legea permite cel mult 24 de elevi într-o clasă.

Potrivit metodologiei, dacă sunt doi candidați cu medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;
b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;
c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;
d) media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După rezolvarea contestațiilor la Evaluarea Națională, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a fost 76,4%, crescând cu 0,2% (291 de elevi).

A crescut, de asemenea, numărul elevilor cu media generală 10, de la 429, la 466.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇