Admitere liceu 2023. Încă o bâlbă la ierarhizare: Ministerul ține secret un criteriu de departajare

Admitere liceu 2023. Încă o bâlbă la ierarhizare: Ministerul ține secret un criteriu de departajare

Șirul de gafe de la organizarea Evaluării Naționale și admiterii la liceu continuă. După problemele cu publicarea ierarhiei, acum a fost introdus un criteriu de departajare secret, despre care Ministerul Educației nu a dat nicio explicație.

Pentru prima dată această ierarhie nu mai conține media de admitere formată din media de la Evaluarea națională și media claselor V-VIII, ci o serie de cinci coloane cu media de la Evaluarea Națională și 4 criterii de departajare – media la Limba română, media la Matematică, media la Limba maternă și media de absolvire.

ADVERTISING

În cazul elevilor care au aceleași note și medii nu este clar cum s-a făcut ierarhizarea, pentru că ministerul nu a dat nicio explicație și nici legislația nu face referire la acest aspect, notează EduPedu.

De exemplu, în București, primii 54 de elevi, toți cu media 10 și note de 10 la toate criteriile, au fost totuși ordonați, fără a fi explicat în baza la ce.

Amintim că, marți, Ministerul Educației a publicat o ordine greşită a candidaţilor pentru admiterea la liceu, iar miercuri a întârziat cu afișarea ierarhiei corecte (sperăm), fără să dea nicio explicație. Ulterior, reprezentanții instituției conduse de Ligia Deca au transmis că întârzierea „s-a datorat” (Sic!) ultraverificărilor, pentru a fi siguri că totul este în ordine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Probleme tot mai evidente sunt și cu baremele de corectare, peste 16.000 de lucrări obținând note mai mari după contestații.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇