Vâlcea: Amintește-ți gusturile copilăriei pe Via Profi

Producătorii locali din România se regăsesc de acum reuniți sub platforma Via Profi, prin care oricine poate ajunge să-i cunoască și astfel să se bucure de gustul autentic românesc păstrat de artizani culinari care aduc rețete tradiționale sau caută să integreze unele noi în patrimoniul gastronomic național. Accesibilă gratuit, platforma via-profi.ro permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe domenii și județe. Pentru cei care vor să se lase inspirați de gusturi noi și de producători care pun suflet, prima pagină a platfomei oferă recomandări vizuale, cu imagini mari și sugestive. La fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări pentru o explorare cât mai generoasă a României gustului bun.

Pe Via Profi sunt ușor de găsit bunătăți artizanale delicioase realizate după rețete tradiționale de producători din tot mai multe județe. Multe delicii amintesc de gusturile copilăriei. Așa se întâmplă și cu preparatele pregătite în Mihăești.

Ca majoritatea micilor producători de pe Via Profi, Hapa Maria a început din pasiune. Mai întâi, a pornit cu doar câteva comenzi preluate acasă, iar dupa doi ani s-a extins. De la câteva prăjituri, a ajuns să se specializeze pe torturi, chec, cozonaci, tarte, rulouri, fursecuri și multe alte delicatețe dulci. Prăjiturile sunt de casă, proaspete și sunt făcute la comandă.

Nicoleta Jianu a început afacerea cu dulceață și gem acum 4 ani. S-a decis să înceapă această afacere pentru că avea materia primă la îndemână, locuind într-o zonă propice, cu mulți pomi fructiferi. Produsul ei preferat este sucul de mere, iar produsele sale sunt 100% naturale, fără adaos sau consersanți.

Jianu

În comuna Păușești, Ghidiu Marian crede că produsele sale sunt magice și invită oamenii să le descopere. Aronia, mure și zmeură sunt „secretele” din spatele rețetelor magice. Comercializează fructul proaspăt, uscat, sub formă de sirop de aronia, aroniată și suc presat la rece. Afacerea sa este micuță, nu produce cantități mari iar de obicei, în perioada septembrie – noiembrie se pot cumpăra fructe proaspete, apoi se vând cele uscate sau transformate în licori pline de savoare.

Pe Via Profi nu sunt doar conservate, ci și mulți producători care aduc fructe și legume proaspete, crescute mult drag, fără chimicale sau alte adaosuri care să perturbe gustul, calitate sau forma lor.

ADVERTISING

Nelu Dianu a învățat de la părinți cum se plantează o plantă sau un copac. A continuat să dezvolte această pasiune pentru că își dorește să aibă legume sănătoase de consumat. Îi place să aibă grijă de gospodărie, în ograda sa avanând atât oi cât și porci în primul rând pentru familie pentru că nu vrea să cumpere produse din comerț iar în prezent are două grădini, una de 2000 de metri pătrați și alta de 5000. Produsul lui preferat este roșia românească.

Gusturile bune puse pe Via Profi de ei sunt doar câteva dintre sutele de propuneri care pot fi azi descoperite aici.  Pe www.via-profi.ro  se poate selecta simplu județul, tipul de produse care vă interesează, și apoi toate informațiile sunt reunite în pagini ușor de accesat de pe orice dispozitiv cu acces la internet.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇