Transelectrica are un nou director general, pentru patru luni

Transelectrica are un nou director general, pentru patru luni

Transelectrica, transportatorul naţional de energie, a anunţat vineri că are o nouă conducere, astfel că Bogdan Toncescu a fost numit director general pentru patru luni.

Compania a anunțat că a decis azi revocarea conducerii, ca urmare a constatării încălcării prevederilor legale şi statutare aplicabile funcţionării directoratului.

Totodată, Consiliul a solicitat directoratului convocarea Adunării generale a acţionarilor pentru numirea de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere.

Pentru anul 2021, Transelectrica şi-a propus un plan anual de investiţii de peste 307 milioane de lei.

ADVERTISING

Compania a realizat un profit net de 82 de milioane de lei în primul trimestru din 2021, cu 6% mai mare decât rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut.

Veniturile totale operaţionale realizate în primele trei luni ale anului 2021 au înregistrat o creştere de 20% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, respectiv 726 de milioane de lei, faţă de 603 milioane de lei în primul trimestru al anului 2020.

Majorarea veniturilor a fost determinată, în principal, de creşterea cantităţii de energie electrică livrată consumatorilor, de majorarea tarifului mediu de transport şi de creşterea veniturilor realizate pe piaţa de echilibrare.

ADVERTISING

Citește și: Fostul şef de la Transelectrica a fost condamnat definitiv după ce şi-a falsificat diploma de inginer


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇