Statul a împrumutat o sumă record de la populație, în doar 3 luni. Cîțu: România trebuie să plătească în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD

Statul a împrumutat o sumă record de la populație, în doar 3 luni. Cîțu: România trebuie să plătească în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD

Statul a împumutat de la populație prin programele Tezaur și Fidelis, în doar trei luni, peste 3,3 miliarde de lei, ceea ce reprezintă un record.

Iar ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, spune că România trebuie să plătească în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală era pe creştere.

În lunile iulie, august și septembrie, Ministerul Finanțelor a împrumutat de la populație prin programul Tezaur 1,38 miliarde de lei, potrivit informațiilor Profit.ro.

ADVERTISING

Totodată, prin programul Fidelis, prin care statul vinde ocazional titluri de stat ce pot fi tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB), Ministerul Finanțelor a mai atras circa 2 miliarde de lei în luna august.

De precizat este că în acest an, din cauza pandemiei, împrumuturile de la populație au debutat mai târziu.

ADVERTISING

Comparativ, anul trecut, când programul Tezaur s-a desfășurat pe tot parcursul anului, dar fără emisiuni Fidelis, statul a atras 3 miliarde de lei de la populație.

Cîțu: Trebuie să plătim 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, spune că România este nevoită să plătească anul acesta 50 de miliarde de lei, în urma datoriilor făcute de PSD. Mai mult, el avertizează că toți social democrații vor plăti pentru distrugerea economiei.

ADVERTISING

”Marcel Ciolacu, veți plăti TOȚI pentru distrugerea economiei! PSD a distrus economia României. În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de MILIARDE lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globala avea creștere economică. Ca să fie clar, aproximativ 50 de MILIARDE LEI doar în 2020.

Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde lei pentru un împrumut făcut de Dragnea și Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criza economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total IRESPONSABIL, a crescut deficitul bugetar și împrumuturile”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Ministrul de Finanțe spune că, dacă PSD nu ar fi cheltuit acești bani pentru partid și nu ar fi crescut deficitul, acum puteau fi folosiți pentru sănătate.

Cîțu acuză că Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor au transferat bani de la buget în buzunarele proprii.

Daca PSD nu ar fi cheltuit acești bani pentru partid și nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creștere economică. Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii.

Până și Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creștere economică din ultimii ani. Este îngrozitor cum și-au bătut joc de România. Din punctul meu de vedere, așa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naționale și pentru asta vor răspunde toți”, acuză Florin Cîțu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇