Ministerul Finanţelor lansează azi 4 emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur

Ministerul Finanţelor lansează azi 4 emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur

Persoanele fizice pot investi de miercuri, 1 iulie 2020, în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% şi 4,75%.

Ministerul Finanţelor menţionează că, prin randamentele oferite, aceste emisiuni reprezintă o variantă de economisire avantajoasă pentru români.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 1-31 iulie de la unităţile Trezoreriei Statului;
  • între 1-29 iulie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural
  • în perioada 1-30 iulie pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.
ADVERTISING

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu.

Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

ADVERTISING

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2020, iar maturităţile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

"Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, având în vedere că veniturile provenite din dobânzi sunt neimpozabile", precizează sursa citată.

Prospectul de emisiune şi eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.

ADVERTISING

Ministrul Finanţelor: Criza economică actuală e mai gravă decât Marele Crah din 1929


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇