Ministrul Finanţelor: Criza economică actuală e mai gravă decât Marele Crah din 1929

Ministrul Finanţelor: Criza economică actuală e mai gravă decât Marele Crah din 1929

Criza economică actuală este mai gravă decât Marele Crah din 1929, a declarat, vineri seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la B1 TV.

Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În primul rând că n-a mai existat o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este mai rău decât în criza economică din 1929. Este mai rău decât în timpul Marelui Crah din 1929″, a afirmat Florin Cîţu, la B1 TV.

De asemenea, Ministrul Finanţelor a susţinut că actuala criză economică este cea mai mare criză înregistrată pe timp de pace.

"Să ştiţi că pe timp de pace nu s-a oprit niciodată economia aşa cum s-a oprit acum, niciodată nu s-au oprit companiile aşa cum s-au oprit acum. Vorbim de timp de pace, pe timp de pace este cea mai mare criză", a adăugat Florin Cîţu.

Prăbuşirea Bursei de pe Wall Street ("Marele Crah") din toamna anului 1929 este considerată una din cauzele principale ale Marii Crize Economice din 1929-1933, care a provocat, printre altele, o creştere masivă a şomajului atât în SUA, cât şi în Europa.

Citește și:

Ionuț Dumitru: Criza provocată de pandemie nu seamănă cu nimic din ce am văzut în ultimii 20-30 de ani. Sunt niște similarități cu o situație de război

Deficitul bugetar a urcat la 3,59% din PIB, în nici jumătate de an din cauza pandemiei

Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza din 2008: Următorul deceniu va fi marcat de dezastre


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇