Firmele rămân în aer cu schema de compensare a preţurilor la energie. Guvernul voia să o treacă prin OUG, dar nu prea mai are când

Firmele rămân în aer cu schema de compensare a preţurilor la energie. Guvernul voia să o treacă prin OUG, dar nu prea mai are când

IMM-urile rămân în aer cu schema de compensare a preţurilor la energie, pe care Guvernul ar vrea să o treacă prin OUG, dar nu prea mai are când pentru că există şanse mari să pice azi la moţiune şi un executiv interimar nu mai poate da ordonanţe.

Schema de compensare a preţurilor la energie pentru IMM-uri cred că va fi aprobată tot prin ordonanţă de urgenţă şi dorim să fie aprobată tot de la 1 noiembrie, a declarat luni seara ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Noi avem pregătită, aproape finalizată schema pentru IMM-uri şi, cum dorim să fie aplicabilă tot de la 1 noiembrie…Eu sunt din fire o persoană optimistă şi cred că o să o aprobăm tot prin ordonanţă de urgenţă", a menţionat el.

ADVERTISING

Popescu a adăugat că este dispus să discute cu toţi senatorii şi deputaţii pentru a sprijini acest proiect de lege, însă a repetat că acesta va fi aprobat tot prin OUG.

"Sigur că da, sunt dispus să discut cu absolut toate forţele politice din Parlament pentru a discuta ce este mai bine pentru români. Inclusiv Legea offshore am spus că-mi doresc o majoritate mai mare decât majoritatea guvernamentală. Deci sigur că sunt dispus, dar v-am spus - sunt o fire optimistă şi cred că o vom aproba tot prin ordonanţă de urgenţă", a susţinut şeful de la Energie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La afirmaţia unui jurnalist: "Deci sunteţi sigur că mâine moţiunea va pica", ministrul a răspuns: "V-am spus că sunt optimist şi cred că va fi aprobată prin ordonanţă de urgenţă".

Ministerul Energiei lucrează la o schemă de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în contextul crizei preţurilor la energie, pe lângă cea a populaţiei, şi vrem să fie aplicabilă începând cu data de 1 noiembrie pentru această iarnă, a declarat, pe 29 septembrie, la un eveniment dedicat, ministrul Virgil Popescu.

ADVERTISING

Luni, Guvernul a aprobat proiectul privind compensarea facturilor la energie electrică și gaze pentru populație. Ajutoarele vor fi acordate în sezonul rece 2021-2022.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇