România are cea mai mare creștere economică din UE, în trimestrul III

România are cea mai mare creștere economică din UE, în trimestrul III

România are cea mai mare creștere economică în trimestrul III, în comparație cu perioada similară a anului trecut, de 8%, conform datelor furnizate marți de Eurostat.

Institutul Național de Statistică a anunțat marți că economia României a crescut în trimestrul III cu 0,3% față de trimestrul anterior.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2020, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 7,2% pe seria brută şi de 8,0% pe seria ajustată sezonier.

România este urmată de Ungaria, cu o creștere de 6,1%, de Lituania cu 6% și Danemarca cu 5,4%. Creșterea economică a Poloniei este de 5,3%, Germania - 2,5%, Franța - 3,3% iar Italia - 3,8%.

ADVERTISING

Oficiul pentru statistică al UE nu furnizează date despre mai multe țări, printre care Irlanda, Grecia, Slovacia sau Estonia.

În UE, PIB-ul a crescut cu 2,1% și ocuparea forței de muncă a crescut cu 0,9%.

În trimestrul al treilea din 2021, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 2,2% în zona euro și cu 2,1% în UE, comparativ cu trimestrul precedent.

În trimestrul al doilea din 2021, PIB-ul crescuse cu 2,1% în zona euro și cu 2,0% în UE.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 3,7% în zona euro și cu 3,9% în UE în trimestrul al treilea din 2021, după ce în trimestrul al doilea fusese de +14,2% în zona euro și de +13,7% în UE față de trimestrul precedent.

ADVERTISING

În trimestrul al treilea din 2021, PIB-ul din Statele Unite a crescut cu 0,5% față de trimestrul anterior (după un plus de 1,6% în trimestrul al doilea din 2021). Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul a crescut cu 4,9% (după +12,2% în trimestrul precedent).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇