Cel mai bogat ucrainean investește în România

Cel mai bogat ucrainean investește în România

Compania DTEK Renewables International, deţinută de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, a devenit partenerul Finas Group, o companie din Cluj care operează şi pe piaţa de energie verde.

Cele două companii vor să dezvolte mai multe proiecte de energie din surse regenerabile, în valoare de 150 de milioane de euro, scrie Profit.ro.

Colaborarea dintre Finas Group și DTEK Renewables International a început în decembrie 2021, prin dezvoltarea comună a unui parc eolian de 60 MW în localitatea Ruginoasa, județul Iași, pe o suprafață de 25 de hectare.

ADVERTISING

Este vorba despre o investiție de 90 de milioane de euro ce se află în acest moment în stadiul de proiectare și de licitații echipamente. Va fi finalizată în 2024.

Totodată, în iunie 2022, cele două companii au demarat un nou proiect în valoare de 60 de milioane de euro. Este vorba de un parc solar de 65 MW în localitatea Glodeni, județul Mureș, ce se întinde pe 90 de hectare și care va fi finalizat anul viitor.

„Aceste investiții sunt parte a unei colaborări în mai multe trepte și pe mai mulți ani cu DTEK Renewables International, pentru dezvoltarea a 200 MW. Suntem încrezători în acest parteneriat dat fiind că, în 2021, când am demarat procesul de vânzare cu mai mulți competitori, DTEK s-a dovedit a fi compania cea mai serioasă și care a venit cu cea mai bună ofertă”, a declarat Claudiu Șugar, CEO Finas Group.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇