PSD îl acuză pe Virgil Popescu de conflict de interese: Care sunt legăturile sale cu OMV Petrom

PSD îl acuză pe Virgil Popescu de conflict de interese: Care sunt legăturile sale cu OMV Petrom

Deputatul PSD Gabriel Zetea îl acuză pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, de conflict de interese pentru afacerile pe care familia sa le are cu mai multe benzinării.

Social democratul susține că Popescu este vinovat dacă OMV Petrom va scăpa de plata taxei de solidaritate.

”Îl întrebăm cu toții pe Virgil Popescu care sunt legăturile sale cu OMV Petrom, care sunt legăturile și afacerile de familie pe care familia ministrului Virgil Popescu le are direct cu OMV Petrom.

Cred că în declarația de avere și declarația de interese ale lui Virgil Popescu sunt trecute afacerile pe care familia domnului ministru le face direct cu OMV Petrom prin benzinăriile pe care le are. Trebuie să îl întrebăm dacă există un potențial conflict de interese”, a declarat Zetea la Digi24.

ADVERTISING

În cea mai recentă declarație de avere a ministrului Energiei se arată că acesta are 121 de acțiuni la OMV Petrom în valoare de 77 de lei și alte 9 acțiuni la SC Lavist SRL în valoare de 190 de lei.

Aceasta din urmă deține, potrivit Profit.ro, trei benzinării în Mehedinți. Compania o are ca acționar majoritar pe soția ministrului, Laura Negulescu. În 2022 aceasta raporta câștiguri de 130.000 de lei de pe urma acțiunilor la firma care deține cele trei benzinării din Mehedinți.

Plătește OMV taxa de solidaritate?

La finalul lunii decembrie, Guvernul a adoptat taxa de solidaritate prin care vrea să adune 4 miliarde din super-profiturile companiilor din energie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Săptămâna trecută, OMV Petrom a anunţat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, motivând că are ”sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”.

Ulterior, șeful ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că toate societățile din energie care trebuie să plătească suprataxa impusă de guvern vor fi verificate „la sânge” și, dacă nu vor plăti, vor fi executate silit, inclusiv OMV.

ADVERTISING

Iar la două zile de la această declarație, Heiuș nu mai e sigur că OMV datorează taxa de solidaritate, dar zice că în maximum două săptămâni o să știe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇