Proiectul de buget pe 2021 a fost adoptat de Guvern

Proiectul de buget pe 2021 a fost adoptat de Guvern

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, proiectul bugetului de stat pe anul 2021. Actul normativ va fi transmis Parlamentului pentru depunere de amendamente, dezbatere şi vot.

Astfel, în ședința de guvern de azi au fost aprobate legea Bugetului de stat pe 2021, legea Plafoanelor cu indicatorii pe 2021, legea Bugetului asigurărilor de stat pe 2021 și strategia fiscal-bugetară, precum și Proiecția pe 2022-2024.

Premierul a mai precizat că nu au fost făcute modificări importante asupra formei inițiale, ci doar câteva transferuri la unele capitole, cum ar fi unele realocări pentru Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor. Totodată, premierul a declarat că ține foarte mult ca deficitul să rămână la 7,16% din PIB, urmând ca Guvernul să vadă ce soluții va găsi în cazul în care el va crește a urmare a amendamentelor votate de Parlament.

ADVERTISING

Premierul Cîțu a declarat, răspunzând unei întrebări, că are susținerea PNL pentru acest proiect de buget.

De asemenea, întrebat când crede că va fi adoptat Bugetul de către Parlament, premierul Forin Cîțu a precizat că în această seară se fac în text modificările adoptate azi, exprimându-și speranța că proiectul va fi trimis în Parlament ”în acest weekend”.

”Depinde de Biroul permanent care va fi calendarul, eu sper să fie cât mai repede adoptat”, a declarat premierul, precizând că, din câte știe el, parlamentarii majorității guvernamentale, PNL-USR/PLUS - UDMR, nu vor depune amendamente, cu alte cuvinte cifrele decise în guvern rămân bătute în cuie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește declarațiile premierului Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern:

Briefing de presă susținut de premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern din 19 februarie

Briefing de presă susținut de premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern din 19 februarie #FlorinCitu #sedintadeguvern

Posted by Guvernul României on Friday, February 19, 2021

Știre în curs de actualizare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇