Primul tronson din A7, care va lega București de Moldova, a fost lansat la licitație

Primul tronson din A7, care va lega București de Moldova, a fost lansat la licitație

Tronsonul Ploiești – Buzău din Autostrada A7, care leagă București de Moldova, a fost lansat marți, 1 iunie, la licitație, conform anunțului publicat pe site-ul SEAP.

Conform sursei citate, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 04.08.2021, ora 15:00.

Tronsonul are o lungime de 63,25 km.

La finalul ședinței de guvern din data de 5 mai, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că s-a făcut un pas important spre construcția unui segment de 60 de km din Autostrada A7.

ADVERTISING

”Am aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru A7 Ploiești-Buzău. E practic aprobarea investiției și asumarea că se va face. E un proiect tehnic care a fost pregătit la nivel de detaliu, cu proiect tehnic. Iar licitația pentru execuție va fi lansată până la finele lunii mai", a spus Cătălin Drulă.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, ministrul Transporturilor a venit cu noi precizări.

”Astăzi a fost încărcată pe sistemul de licitații publice, documentația A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău, pentru validarea de către Agenția Națională de Achiziții Publice. După validarea de către ANAP, licitația va fi publică pe SICAP pentru depunerea de oferte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Subliniez că licitația este pentru EXECUȚIA LUCRĂRILOR adică efectiv construire. Proiectul tehnic de execuție este deja făcut și este parte din documentația de licitație. Asta înseamnă că imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren.

Termen de execuție a lucrărilor: 20 de luni”, a scris miercuri pe Facebook Cătălin Drulă.

VESTEA BUNĂ A ZILEI: LICITAȚIA PENTRU PRIMUL TRONSON DIN A7, CEI 63KM DINTRE AUTOSTRADA A3 (DUMBRAVA) ȘI BUZĂU, TRIMISĂ...

Publicată de Cătălin Drulă pe Miercuri, 26 mai 2021

Autostrada este împărțită în 3 loturi:

ADVERTISING

1) Nod Dumbrava pe A3 București - Ploiești -> Mizil: 21km
2) Mizil - Pietroasele: 28,35km
3) Pietroasele - Buzău: 13,90km

”A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320km de la Pașcani pâna la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR.

Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a subliniat atunci ministrul Drulă.

Ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, a precizat marți că lucrările la A7 pot fi demarate înainte de aprobarea PNRR de către Comisia Europeană, urmând ca banii să fie decontați ulterior.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇