Primele concedieri în 500 de ani printre gardienii ”beefeaters” de la Turnul Londrei

Primele concedieri în 500 de ani printre gardienii ”beefeaters” de la Turnul Londrei

Faimoşii beefeaters (gardienii de la Turnul Londrei) riscă să sufere o diminuare a efectivelor din cauza pandemiei de coronavirus.

Organismul care se ocupă de întreţinerea palatelor regale, Historic Royal Palaces – HRP, a anunţat că va renunţa la unele posturi, informează AFP.

HRP a informat că „nu are de ales” şi că va trebui să facă economii, din cauza efectelor devastatoare ale pandemiei asupra numărului de vizitatori şi a finanţelor sale.

Printre angajaţii Historic Royal Palaces se numără faimoşii beefeaters de la Turnul Londrei, dar şi colegii lor, gardienii de la Palatul Kensinghton, reşedinţa lui Henry VIII, amplasată mai sus pe malurile Tamisei.

Pentru faimoşii beefeaters, HRP a pus la punct un plan de plecări voluntare, încă de luna trecută, dar organizaţia riscă să fie nevoită să recurgă la concedieri forţate. Este pentru prima dată în 500 de ani când beefeaters se vor confrunta cu concedieri.

„Am luat toate măsurile posibile pentru a ne proteja finanţele, dar trebuie să facem mai mult pentru a putea supravieţui pe termen lung. Pur şi simplu, nu avem altă variantă decât să ne reducem costurile cu personalul”, a spus directorul general de la HRP, John Barnes, care a refuzat însă să precizeze câţi dintre cei 37 de beefeaters îşi vor pierde locul de muncă.

Asociaţia HRP se autofinanţează în întregime şi 80% din veniturile sale de anul trecut au provenit de la vizitatorii Turnului Londrei. În contextul pandemiei de coronavirus, veniturile HRP au scăzut cu 87%, ceea ce a diminuat veniturile HRP cu 98 milioane de lire sterline (108 milioane de euro).

Gardienii beefeaters sunt în serviciul coroanei începând din secolul al XV-lea, numele lor provenind de la raţia de carne de vită pe care o primeau în fiecare zi. Renumiţi pentru uniforma lor roşie, ei păzesc bijuteriile coroanei şi servesc drept ghizi pentru cei care vizitează Turnul Londrei.

ADVERTISING

Citește și:

Marea Britanie se pregăteşte pentru al doilea val de COVID-19 și speră că va reveni la normalitate în jurul Crăciunului

Pe cine a salvat Uniunea Europeană, cine profită și cine spune povestea cea mai frumoasă. Și unde ajung miliardele

ADVERTISING

Lucrau la a doua rută feroviară de mare viteză din Marea Britanie și iată ce au descoperit: ”Nu sunt prea multe moduri prin care poți sfârși așa”

Misterul abandonului unuia dintre cele mai mari orașe mayașe pare că a fost descifrat. Ce au descoperit oamenii de știință

Noul sistem de imigrare în Marea Britanie: De câte puncte este nevoie și cum se pot obține

Marea Britanie ar putea impune purtarea măştilor în toate locurile publice

Marea Britanie va scoate total Huawei din reţeaua 5G: Interdicția costă 2 miliarde de lire sterline

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇