Ciucă anunță măsuri dure după isteria prețurilor la carburanți: Nu vom permite destabilizarea României (Video)

Ciucă anunță măsuri dure după isteria prețurilor la carburanți: Nu vom permite destabilizarea României (Video)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la finalul ședinței de urgență convocate cu reprezentanții autorităților din domeniu, că vor fi controlate toate companiile petroliere din România, iar cei vinovați de destabilizarea prețurilor vor fi trași la răspundere.

”Nu vom permite nimănui ca, din lăcomie sau alte motive, să încerce să destabilizeze economia și viața cetățenilor.

Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie sa le facă și vor da sancțiuni drastice. România e o țară sigură. Garanțiile trebuie să includă și stablitatea economică”, a spus, printre altele, premierul Ciucă, precizând că ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței au luat toate măsurile necesare pentru remedierea situației.

ADVERTISING

Șeful Executivului a anunțat că ”vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România”.

”Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați. Guvernul nu pemite astfel de practici și va folosi toate mijloacele legale necesare (…) Orice altă tentativă de a destabiliza va fi aspru pedepsită”, a mai avertizat premierul Nicolae Ciucă.

Declarații de presă susținute de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Victoria

Declarații de presă susținute de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Victoria

Publicată de Guvernul României pe Joi, 10 martie 2022

Ministrul Energiei a dat asigurări miercuri seara, târziu, că România nu are probleme cu carburanții, iar un alt fost ministru al Energiei a făcut un apel la calm, spunând că în acest moment nu există justificare pentru un preț de 11 lei pe litru la pompă.

ADVERTISING

În timp ce patronul benzinăriei din Beiuș, care a declanșat isteria națională, a explicat că a ridicat prețurile pentru că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil, președintele interimar al USR a dat vina pe ministrul Virgil Popescu și i-a cerut demisia, spunând că oamenii nu mai au încredere în autorități, după criza facturilor la energie din această iarnă.

Potrivit informaţiilor obţinute de Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania maghiară a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină, iar de aici și până la declanșarea avalanșei de prețuri n-a mai fost decât un pas.

ADVERTISING

Premierul Ciucă a cerut controale în toate benzinăriile din țară și a convocat pentru joi dimineața o ședință pe această temă cu miniştrii Energiei şi Economiei, precum şi cu conducerile ANPC, Consiliului Concurentei şi ANAF.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇