Populația, firmele și toți cei care își plătesc obligațiile fiscale restante vor scăpa de penalități și dobânzi

Populația, firmele și toți cei care își plătesc obligațiile fiscale restante vor scăpa de penalități și dobânzi

Firmele, PFA, persoanele fizice și alte categorii de contribuabili vor putea beneficia de înlesnire la plata obligațiilor restante către bugetul statului.

Acestea pot beneficia de ștergerea a 85% din dobânzi și penalități dacă plătesc obligațiile principale restante la 31 august 2024, respectând anumite condiții, prevede un proiect de ordonanță pregătit la nivelul Ministerului Finanțelor și obținut de către Profit.ro.

Potrivit proiectului, măsurile se aplică pentru toate categoriile de debitori, cum ar fi persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, unități administrativ-teritoriale sau subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului București ori instituții publice.

ADVERTISING

Cei interesați vor trebui să depună o declarație rectificativă în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2024.

De asemenea, proiectul mai prevede că 10% din obligațiile bugetare principale restante vor putea fi transformate în credit fiscal.

Pentru a beneficia de acest procent, trebuie ca datoriile restante la 31 august care au fost achitate să depășească 500.000 lei la contribuabilii mici, 1,5 milioane lei la cei mijlocii și 5 milioane lei pentru cei mari.

Proiectul nu a fost pus, încă, în dezbatere publică și, din informațiile Profit.ro, Ministerul Finanțelor lucrează încă la acest proiect de OUG.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇