Pfizer anunță suma uriașă pe care o va câștiga anul acesta din vaccinul și pastila anti-Covid

Pfizer anunță suma uriașă pe care o va câștiga anul acesta din vaccinul și pastila anti-Covid

Pfizer a declarat marți că se așteaptă ca vânzările pentru 2022 ale vaccinului și pastilei antivirale pentru COVID-19 să depășească 54 de miliarde de dolari, dar estimarea este inferioară celor de pe Wall Street, iar acțiunile companiei au scăzut cu aproape 5%.

Deși Pfizer și-a majorat prognoza pentru vaccinul dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech cu 1 miliard de dolari, până la 32 de miliarde de dolari, producătorul de medicamente a avertizat că este posibil ca vânzările finale pentru anul respectiv să nu depășească această cifră, anunță Reuters.

ADVERTISING

Anul trecut, compania și-a majorat de mai multe ori prognoza privind vânzările de vaccin COVID, pe măsură ce a semnat mai multe contracte pentru furnizarea acestuia în întreaga lume.

Analiștii au prognozat vânzări de 33,79 miliarde de dolari pentru acest vaccin în 2022, potrivit datelor Refinitiv.

Compania a anunțat că prognoza sa pentru tratamentul antiviral oral COVID-19 Paxlovid ar putea crește. Pfizer a declarat că se așteaptă la vânzări de 22 miliarde de dolari în 2022, comparativ cu estimările de 22,88 miliarde de dolari.

ADVERTISING

Compania se așteaptă să producă cel puțin 120 de milioane de cure de Paxlovid, tratament menit să fie administrat la domiciliu.

În general, Pfizer se așteaptă la vânzări de 98 miliarde de dolari până la 102 miliarde de dolari pentru acest an, de asemenea sub estimările de 105,48 miliarde de dolari.

Compania a raportat vânzări de 36,8 miliarde de dolari pentru vaccinul COVID-19 în 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇