Ordonanța privind sprijinul pentru domeniul HoReCa, publicată în Monitorul Oficial: Cine beneficiază de sprijin financiar

Ordonanța privind sprijinul pentru domeniul HoReCa, publicată în Monitorul Oficial: Cine beneficiază de sprijin financiar

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri că ordonanța privind unele măsuri de sprijin pentru unitățile din domeniul HoReCa, afectate de pandemie, a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Vești bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID – 19, precum și unele măsuri fiscale”, a anunțat pe Facebook Virgil Popescu.

ADVERTISING

Conform acestuia, schema de ajutor de stat se va derula până la data de 30 iunie 2021, iar valoarea maximă a ajutorului de stat ce poate fi acordată unui beneficiar este de 800.000 de euro/întreprindere.

De asemenea, ministrul estimează că peste 73.000 de firme vor beneficia de această ordonanță.

Proprietarii de restaurante afirmă că 10.000 de firme vor intra în faliment, chiar dacă primesc ajutor de la Guvern

„Am lucrat la această Ordonanță de Urgență, pentru că știu că cei din domeniul HORECA au nevoie de ajutor. Turismul are nevoie de fonduri pentru a putea fi dezvoltat, iar asta înseamnă, implicit, bani care vor intra în economie. Totodată, tot prin prezenta OUG cei din domeniu sunt scutiți de plata impozitul specific în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021”, a mai scris Virgil Popescu pe rețeaua de socializare.

ADVERTISING

Vești bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind unele...

Posted by Virgil Popescu on Friday, January 1, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇