Operaţiunea Mercur: ANAF a amendat 1 din 10 vânzători online

Operaţiunea Mercur: ANAF a amendat 1 din 10 vânzători online

Inspectorii Antifraudă au sancționat, în cadrul operațiunii „Mercur”, 50 de firme și persoane fizice care vindeau online fără să declare la ANAF veniturile obținute.

Au fost verificaţi 562 de contribuabili, iar valoarea totală a amenzilor se ridică la 1,05 milioane de lei, informează Profit.ro.

Inspectorii Antifraudă au stabilit, pe lângă sancțiuni, și implicații fiscale/obligații de plată estimate în acte de control în sumă de 57,7 milioane de lei.

Operațiunea ”Mercur” a fost lansată anul trecut de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

ADVERTISING

Inspectorii și-au propus să verifice veniturile nedeclarate obținute din comerțul electronic nefiscalizat, urmare a extinderii acestui tip de acte de comerț și a numărului foarte mare de sesizări primite.

ANAF a anunțat că va iniția acțiuni de control în vederea recuperării taxelor și impozitelor datorate, acolo unde este cazul, prin măsuri și proceduri fiscale.

ADVERTISING

Instituția recomandă tuturor comercianților și face un apel către persoanele fizice sau juridice, care au realizat vânzări cu livrare prin curierat, să se asigure că au achitat toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇