Nvidia depășește Apple și devine a doua cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia depășește Apple și devine a doua cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia a depășit Apple și a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume. Cotația acțiunilor producătorului de microcipuri pentru inteligență artificială a crescut, depășind valoarea de 3 trilioane de dolari (2,34 trilioane de lire sterline).

Doar Microsoft este o companie listată la bursă mai valoroasă, în timp ce Apple a coborât pe locul trei.

Acțiunile Nvidia au crescut miercuri cu 5%, după un an de creștere - o acțiune costând acum 1.224,40 dolari (957 lire sterline). În urmă cu un an, o acțiune avea un preț de 386,54 dolari (302 lire sterline), dar investitorii s-au înghesuit pentru a investi în inteligența artificială, informează Mediafax, care citează Sky News.

ADVERTISING

Dependenţa practic a tuturor aplicaţiilor de inteligenţă artificială, cum ar fi ChatGPT a OpenAI, de cipurile high-end ale Nvidia a ajutat acţiunile acesteia să îşi tripleze valoarea în ultimul an.

Nvidia a reuşit să surprindă val după val de creştere. Începând cu cererea de jocuri video, apoi cripto şi acum AI, au reuşit să potrivească perfect inovaţia cu cererea şi asta echivalează cu o creştere explozivă” , a declarat Brian Mulberry, manager de portofoliu de clienţi la Zacks Investment Management.

ADVERTISING

În luna februarie, Nvidia era evaluată cu 1 trilion de dolari mai puțin decât acum.

Interesul pentru acțiunile companiei a crescut și mai mult, după ce Nvidia a anunțat un „stock split”, care va avea loc vineri. O astfel de mișcare va crește numărul de acțiuni disponibile și va reduce valoarea unitară, astfel încât mai mulți oameni pot investi.

Nvidia a fost fondată în 1993, în California. A dezvoltat microcipuri încă de la înființare și a adăugat caracteristici de învățare automată în produsele sale de ani de zile.

ADVERTISING

Apple a cedat locul 1 grupului Microsoft la începutul acestui an, în timp ce se confruntă cu cererea slabă pentru iPhone-uri şi concurenţa dură din China.

"Este cu siguranţă remarcabil pentru că Apple a dominat atât de mult timp, în special în ceea ce priveşte creşterea şi inovaţia. Recent, însă, curba inovaţiei Apple pare să se fi aplatizat, arătând o creştere mai lentă în viitor", a explicat Mulberry.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇