Record la bursă. Nvidia bate Facebook, cu cea mai mare creștere înregistrată vreodată - 277 de miliarde de dolari într-o zi

Record la bursă. Nvidia bate Facebook, cu cea mai mare creștere înregistrată vreodată - 277 de miliarde de dolari într-o zi

Capitalizarea Nvidia a crescut joi cu 277 de miliarde de dolari, ducând valoarea companiei la aproape 2.000 de miliarde.

Creșterea este cea mai mare înregistrată vreodată pentru o companie listată pe bursă, depășind recordul precedent, de 197 de miliarde de dolari, înregistrat de Meta/Facebook, scrie Bloomberg.

Acţiunile Nvidia au crescut cu 15%, la o zi după ce gigantul producător de cipuri a afişat profituri care depăşesc estimările Wall Street.

Producătorul de cipuri a redevenit a treia cea mai valoroasă companie din SUA, după ce acţiunile au atins un nivel record de 780,85 dolari pe unitate, transmite CNBC.

ADVERTISING

Profitul net a crescut cu 769%

Gigantul tehnologic din SUA a raportat venituri de 22,10 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru fiscal, o creştere de 265% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a crescut cu 769%, deoarece compania continuă să vadă un impuls din entuziasmul faţă de inteligenţa artificială.

Cipurile Nvidia sunt folosite pentru a antrena uriaşele modele AI, cum ar fi cele dezvoltate de Microsoft şi Meta.

Nvidia nu vede semne de încetinire. Compania estimează că veniturile sale în trimestrul curent vor atinge 24 de miliarde de dolari, cu mult peste estimări.

ADVERTISING

”În principiu, condiţiile sunt excelente pentru creşterea continuă” în 2025 şi mai departe, a spus CEO-ul Nvidia, Jensen Huang.

Divizia Nvidia Data Center, care include plăcile grafice H100 ale companiei, folosite pentru instruirea AI, a înregistrat vânzări de 18,4 miliarde de dolari în trimestrul 4 din 2023, reprezentând o creştere de 409% de la an la an.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇