Microsoft introduce tasta AI pentru computerele cu Windows 11

Microsoft introduce tasta AI pentru computerele cu Windows 11

Compania fondată de Bill Gates a anunțat cea mai mare schimbare din ultimii 30 de ani pe tastaturile sale prin introducerea unei taste dedicate inteligenței artificiale (AI).

Noua tastă va permite accesarea funcției Copilot, instrumentul AI al Microsoft, pe computerele cu Windows 11, relatează BBC.

Copilot este dezvoltat pe modelul ChatGPT-4 al OpenAI. Microsoft este un investitor important al OpenAI, care furnizează funcția Copilot, iar în 2023 a integrat AI și în alte produse, precum Microsoft 365 și motorul de căutare Bing.

ADVERTISING

Copilot îi ajută pe utilizatori cu funcții precum căutarea, scrierea emailurilor și crearea de imagini.

Introducing a new Copilot key for Windows 11 PCs

Într-o postare pe blogul companiei, Yusuf Mehdi, vicepreședintele excutiv al Microsoft, a numit introducerea noii taste "un moment transformator" pe care l-a comparat cu adăugarea tastei Windows, în urmă cu aproape 30 de ani. El a adăugat că noul buton va "simplifica" și "amplifica" experiența utilizatorilor.

Noile tastaturi cu butonul Copilot vor intra pe piață începând din februarie. Până atunci, Microsoft va prezenta câteva dintre produsele sale cu tasta Copilot la următoarea ediție a expoziției Consumer Electronics Show (CES), care va începe săptămâna viitoare la Las Vegas.

ADVERTISING

Apple a inclus deja de câțiva ani un buton pentru asistentul virtual Siri și o opțiune în bara de căutare pe laptopurile sale Macbooks, iar Google, liderul mondial al motoarelor de căutare online, are propriul sistem AI, Bard.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇