Cea mai mare afacere din istoria jocurilor video: Microsoft cumpără producătorul Call of Duty cu 75 de miliarde de dolari

Cea mai mare afacere din istoria jocurilor video: Microsoft cumpără producătorul Call of Duty cu 75 de miliarde de dolari
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie a dat undă verde pentru cea mai mare tranzacţie din istoria jocurilor video.

Microsoft va cumpăra cu 75 de miliarde de dolari Activision Blizzard, producător al celebrului Call of Duty, scrie Sky News.

Această aprobare era ultimul obstacol în calea acestei afaceri fabuloase.

Microsoft, care produce Xbox, a demarat afacerea la începutul lui 2022, dar achiziția a fost blocată de autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie, care era îngrijorată că gigantul american va câștiga prea mult control asupra noii piețe de jocuri în cloud, care a luat avânt.

ADVERTISING

Autoritatea de reglementare a acceptat tranzacţia, după ce producătorul francez de jocuri Ubisoft a cumpărat drepturile de streaming asupra jocurilor Activision din cloud, printre care celebrele Candy Crush, World of Warcraft și Overwatch.

Îngrijorarea a fost că Microsoft va limita concurența pe jocurile în cloud, ridicând prețurile pentru clienții de jocuri din Marea Britanie.

Însă noul acord asigură faptul că "furnizorii de jocuri în cloud vor putea folosi sisteme de operare non-Windows pentru conținutul Activision, reducând costurile și sporind eficiența”, a spus CMA.

ADVERTISING

Această afacere a stârnit nemulțumirea principalului rival al Microsoft pe această piaţă: E vorba despre Sony, creatorul consolei PlayStation. Sony s-a opus cu vehemență acestui acord, cu toate că PlayStation vinde mai mult decât Xbox.

Jocurile în cloud au revoluționat modul în care ne jucăm jocuri video. În trecut, jucătorii se limitau la propriile console sau computere. Dar acum jocurile în cloud le permit jucătorilor să joace pe orice dispozitiv cu o conexiune la Internet, de la smartphone-uri și tablete până la laptopuri și desktop-uri.

ADVERTISING

Jocurile în cloud sunt transmise în flux de pe servere direct pe dispozitivul ales. Jocurile în cloud sunt posibile prin servicii de streaming precum Google Stadia, Microsoft xCloud și Amazon Luna.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇