Nicolae Ciucă: După 6 luni de guvernare, avem cea mai mare creştere economică din UE

Nicolae Ciucă: După 6 luni de guvernare, avem cea mai mare creştere economică din UE

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului şi a precizat că, după şase luni, ţara noastră are cea mai mare creştere economică din UE şi peste 90 miliarde de euro pentru dezvoltarea României.

„Discutăm despre o radiografie a primelor 6 luni de guvernare. Am amânat evaluarea miniştrilor şi secretarilor de stat cu o lună, pentru că la finele lunii iunie trebuie prezentate toate jaloanele şi ţintele aferente semestrului 1, iar îndeplinirea acestora pentru a putea să avem un parcurs coerent al PNRR, reprezintă un indicator important în evaluarea performanţelor şi competenţelor miniştrilor şi secretarilor de stat. (…)

ADVERTISING

Astăzi, după 6 luni de guvernare, avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană şi peste 90 de miliarde de euro la dispoziţie pentru dezvoltarea şi modernizarea României. România este o ţară sigură, cu cele mai puternice garanţii de securitate, care se dovedesc a fi cu atât mai importante cu cât la graniţa noastră invazia militară rusă a generat un război devastator”, a spus Ciucă.

Şeful Executivului a vorbit şi despre PNRR şi despre faptul că „Guvernul a crescut ritmul de absorbţie a fondurilor europene cu 7% faţă de acum 6 luni, iar estimările de plată comunicate Comisiei Europene acoperă deja necesarul de declaraţii de cheltuieli pentru anul 2022”.

ADVERTISING

„Guvernul a crescut ritmul de absorbţie a fondurilor europene cu 7% faţă de acum 6 luni, iar estimările de plată comunicate Comisiei Europene acoperă deja necesarul de declaraţii de cheltuieli pentru anul 2022. Extinderea reţelelor de apă şi canal va fi realizată prin intermediul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny, în acest scop fiind alocată de la bugetul de stat suma de 22,5 miliarde lei. La acest moment se află în analiză 2.064 de cereri de finanţare pentru propuneri de proiecte din domeniile alimentare cu apă şi canalizare.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, doresc să menţionez, în primele şase luni de Guvernare, s-a reuşit gestionarea eficientă a efectelor pandemiei de Covid-19, am consolidat resursele sistemului sanitar prin menţinerea celor 2.000 de specialişti încadraţi în perioada crizei sanitare şi, desigur, am pregătit implementarea unor investiţii semnificative în sistemul medical.

Sunt foarte multe detalii de menţionat, dar am sa-i las pe fiecare ministru în parte să vină să prezinte atât realizările, cât şi problemele pe care le au pe agenda de lucru, astfel încât să putem să îndeplinim programul de guvernare. Ca atare, vă asigur de întreg angajamentul nostru, toată disponibilitatea noastră la efort, astfel încât programul de guvernare să fie îndeplinit”, a declarat prim-ministrul Ciucă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇