Ministrul Muncii pregătește creșterea salariului minim și PSD vrea pensii mai mari de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii pregătește creșterea salariului minim și PSD vrea pensii mai mari de la 1 ianuarie

Salariul minim trebuie să crească și în următoarea perioadă vor fi făcute câteva propuneri în acest sens, a spus, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi.

“Am avut discuţii despre salariul minim. Considerăm că salariul minim trebuie să crească în România. Am pus în primă fază la dispoziţia mediului de afaceri acei 200 de lei taxabili, posibilitatea majorării salariului minim fără o cheltuială suplimentară, fără nicio taxare din partea statului român. Mai avem câteva propuneri, câteva variante. Am spus foarte clar că începând din septembrie vom convoca Consiliul Naţional Tripartit să stabilim varianta cea mai corectă. Salariul minim trebuie să crească”, a spus ministrul Muncii, la Antena 3.

ADVERTISING

În luna mai, guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

De asemenea, Marius Budăi a dat detalii și despre noul pachet social care este pregătit de guvern.

“Certitudinea este că noi suntem pe final cu acest pachet. Chiar astăzi de dimineaţă am avut şi voi avea în continuare ultimele discuţii cu domnul ministru al Finanţelor, după care vom discuta cu liderii partidului să prezentăm ceea ce noi am terminat practic aseară de lucrat. Suntem pe construcţia finală. Vom anunţa în termenul cel mai scurt ceea ce se întâmplă”, a afirmat Budăi, care a spus și că nu va fi doar un pachet social, ci va fi unul socio-economic. 

ADVERTISING

“În acest pachet avem măsuri sociale şi economice. În primul şi în primul rând grija noastră a fost îndreptată către preţurile din energie, astfel încât populaţia pentru iarna 2022 - iarna 2023 să nu mai aibă preţuri modificate. Deci vorbesc de populaţie, de consumatorii casnici. Specialiştii noştri au lucrat pe o astfel de schemă, au prezentat o parte în coaliţie, vom avea discuţiile finale”, a mai spus ministrul Muncii. 

În ce privește pensiile, Budăi a detaliat care va fi propunerea de majorare de la 1 ianuarie cu care PSD se va duce pentru discuții în coaliție.

ADVERTISING

“De la 1 ianuarie 2022, am avut o majorare a pensiei minime cu 25% şi o majorare a punctului de pensie cu 10%. Noi în PSD am discutat şi vom propune în coaliţie să fie majorate pensiile în jur de 5-5,1 la sută”, a spus Budăi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇