Ministrul Agriculturii spune că deja au început să scadă prețurile alimentelor, înainte de intrarea în vigoare a ordonanței ieftinirilor

Ministrul Agriculturii spune că deja au început să scadă prețurile alimentelor, înainte de intrarea în vigoare a ordonanței ieftinirilor

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat că scăderea preţurilor ”este o realitate în acest moment, într-un mare lanţ de magazine care a limitat adaosurile înainte de 1 august”.

El a avut o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România din sectorul alimentar, reprezentanţi ai procesatorilor, ai Consiliului Concurenţei şi ai Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală pentru a discuta despre pregătirile pentru implementarea ordonanţei de urgenţă privind stoparea creşterii preţurilor la alimentele de bază.

ADVERTISING

”Una din primele măsuri pe care PSD le-a luat atunci când am preluat guvernarea a fost adoptarea OUG 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare. Scăderea preţurilor este o realitate în acest moment, într-un mare lanţ de magazine care a limitat adaosurile înainte de 1 august, dată la care intră în vigoare ordonanţa. Îi felicit şi le mulţumesc”, a afirmat Florin Barbu, joi, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

El a susţinut că aceasta este ”o dovadă clară” că parteneriatul asumat funcţionează.

”Aşa cum am promis, continuăm dialogul cu toţi cei implicaţi în implementarea acestei măsuri şi, astăzi, am avut o întâlnire, la Ministerul Agriculturii, cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România din sectorul alimentar, reprezentanţi ai procesatorilor, ai Consiliului Concurenţei şi ai Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscala pentru a evalua stadiul pregătirilor pentru implementare ordonanţei.

ADVERTISING

Trebuie să ne asigurăm că românii vor simţi cu adevărat efectele benefice ale acestui act normativ. Ştiu că vremurile sunt dificile pentru toţi, de aceea le mulţumesc încă o dată tuturor pentru că au înţeles că trebuie să facem acest efort comun pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici şi medii să suporte mai uşor preţurile la produsele alimentare de strictă necesitate. Împreună vom reuşi să facem ceea ce ne-am propus, să fim un adevărat sprijin pentru români”, a spus ministrul Agriculturii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇