Marea Demisioneală ajunge în România: Toate demisiile amânate până acum ies la iveală

The Great Resignation se apropie și de România. 21% dintre angajați și-ar da demisia de la jobul actual fără să aibă un plan de rezervă.
Marea Demisioneală ajunge în România: Toate demisiile amânate până acum ies la iveală

Tendința din SUA și Europa de Vest, botezată la noi și „Marea Demisioneală” (Great Resignation), pare că devine tot mai prezentă și pe plan local, arată rezultatele unui studiu recent făcut de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

21% dintre respondenții sondajului au mărturisit că ar demisiona, chiar dacă n-ar avea altă ofertă concretă pe masă, dacă n-ar mai fi mulțumiți de jobul actual. Restul de 79% sunt însă mai cumpătați și spun că ar rămâne la jobul actual până când ar găsi o nouă oportunitate profesională.

Toate demisiile amânate din cauza incertitudinii și a fricii vor ajunge acum pe masa HR-ului

În același timp, 82% dintre cei care au principală prioritate pentru 2022 să-și schimbe locul de muncă recunosc că deja au început să-și caute un alt job. Mai mult decât atât, 43% dintre aceștia cred că au nevoie de maximum 3 luni pentru a obține oferta profesională pe care și-o doresc.

„Anul care s-a încheiat a adus schimbări de job pentru 36% dintre respondenții studiului nostru și ne așteptăm ca în 2022 procentul să crească semnificativ.

Toate demisiile amânate din cauza incertitudinii și a fricii vor ajunge acum pe masa HR-ului, dacă angajatorii nu reușesc să le preîntâmpine.

Nu mai vorbim de temerile și ezitările de la începutul pandemiei, ci de candidați cât se poate de hotărâți, de siguri pe ei, care nu mai acceptă jumătăți de măsură. Vedem că nu ar ezita să părăsească un angajator care îi nemulțumește, chiar înainte să-și găsească alt job, tocmai pentru că au încrederea că vor găsi repede ceva mai bun”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România, liderul pieței de recrutare.

Prioritățile pentru 2022 ale candidaților sunt și mai ambițioase: 71% dintre respondenți vizează o schimbare profesională, fie că vorbim de un job nou în România (30,8%) sau în afară (4,1%), fie de un salariu mai bun (30,9%) sau chiar de schimbări de carieră mai curajoase, cum ar fi reconversia profesională (5,2%), mai arată rezultatele sondajul eJobs.

În continuare, cei mai atractivi angajatori pentru români sunt multinaționalele, cu peste o treime dintre respondenți pentru care ar fi prima alegere.

La polul opus, 11% ar alege să lucreze pentru o companie românească, în timp ce 25% s-ar orienta către cele de dimensiuni mai mici sau chiar start-up-uri.

În același timp, flexibilitatea rămâne unul dintre principalele criterii care contează pentru români atunci când își aleg un nou angajator, căci 18% dintre ei ar opta pentru o companie care oferă posibilitatea de a lucra 100% remote, fără să ia în calcul alte criterii.

„Când vine vorba de relația cu angajatorul actual, primele și cele mai stringente nevoi ale angajaților, așa cum reiese din studiul nostru, sunt nevoia de a avea mai puțină presiune la locul de muncă, o transparență mai ridicată, mai multă flexibilitate și creșterea frecvenței cu care primesc feedback. Acestea sunt și punctele nevralgice din relația angajator-angajat și primele care ar trebui adresate pentru a domoli acest val de demisii care se întrevede și, implicit, creșterea ratei de fluctuație din companii”, mai spune Raluca Dumitra.

Sondajul eJobs a fost derulat în perioada 15 decembrie 2021 - 5 ianuarie 2022, pe un eșantion de 2.677 respondenți.