Louis Vuitton a transformat un magazin în librărie, ca să rămână deschis în carantină

Louis Vuitton a transformat un magazin în librărie, ca să rămână deschis în carantină

Magazinul Louis Vuitton din Saint-Germain-des-Prés, Paris, a fost transformat în librărie, pentru a nu fi închis în timpul restricțiilor.

Acum, buticul inaugurat în 1995 este considerat magazin esențial și poate rămâne deschis, scrie Actualitte.

Pot fi găsite aici trei colecții de o sută de cărți care alcătuiesc catalogul Éditions Louis Vuitton: City Guide (ghiduri de călătorie), Travel Book (schițe) și Fashion Eye (albume fotografice).

Pot fi găsite și cărți ale unor artiști realizate în serii limitate, în care sunt prezentați meșteșugari și tipografi de renume, acestea fiind disponibile exclusiv în magazinul Louis Vuitton.

ADVERTISING

Gaston-Louis Vuitton (1883-1970), nepotul fondatorului, a fost un mare iubitor de cărți de artă și literatură. El a fondat trei societăți bibliofile și a corespondat cu editori, ilustratori și scriitori celebri din perioada sa.

În 1914, a deschis o cameră de lectură și corespondență în magazinul său, care tocmai se deschisese pe Avenue des Champs-Élysées.

Premierul francez Jean Castex a reimpus o carantină de o lună în Paris şi în părţi din nordul ţării, din cauza ritmului lent al vaccinărilor şi a răspândirii unor variante mai contagioase ale coronavirusului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

I.O.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇