Jianu (IMM): Cu personalul vaccinat, restaurantele să poată deschide după Paști. E alegerea fiecăruia dacă primește clienți neimunizați sau nu

Jianu (IMM): Cu personalul vaccinat, restaurantele să poată deschide după Paști. E alegerea fiecăruia dacă primește clienți neimunizați sau nu

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Patronatelor IMM-urilor, susține că salariații firmelor pe care le reprezintă vor să se vaccineze cât mai repede.

Iar dacă statul îi susține pentru imunizare, după Paști, barurile, restaurantele și hotelurile ar trebui deschise.

Deja premierul anunțase că restaurantele care au tot persoanalul vaccinat ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidență.

ADVERTISING

După discuțiile cu Florin Cîțu, președintele CNPIMMR, Florin Jianu, a declarat că salariații din IMM-uri, în general, susțin această inițiativă.

”Este un lucru foarte bun. Vaccinarea să înceapă de astăzi. Asta a cerut și premierul: să se implice și mediul de afaceri.

Noi ne-am asigurat că și personalul din IMM-uri poate avea acces la centrele de vaccinare ale marilor operatori economici. Sau să poată trimite lista cu întregul personal de vaccinat, cu 3 zile înainte, la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

ADVERTISING

Astfel se scurtează timpul de așteptare.

Și după vaccinare, HoReCa ar trebui să poată deschide după Paști. Nu spun că poți să primești sau să nu primești (doar clienți vaccinați - n.red.) Dar este alegerea fiecărui operator economic în parte”, a precizat Florin Jianu, după discuțiile cu Florin Cîțu, de azi, de la Guvern.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇