În ce stadiu sunt lucrările la drumul expres Craiova-Pitești

În ce stadiu sunt lucrările la drumul expres Craiova-Pitești

Directorul CNAIR anunţă că lucrările la tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti sunt realizate în proporţie de 42 la sută. Tronsonul, dintre Slatina și Colonești (limita județelor Olt și Argeș), are termen de finalizare ianuarie 2024, iar lucrările au început în urmă cu mai puţin de jumătate de an.

„Lucrările pe şantierul tronsonului 3 al DX 12 (Craiova – Piteşti) au ajuns la stadiul fizic de 42%! În teren sunt mobilizate 250 de utilaje şi 905 muncitori care execută lucrări la terasamente, montare armătură, cofrare şi turnare beton la poduri.

ADVERTISING

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a celor 31,75 km ai acestui tronson este luna ianuarie 2024”, a scris, duminică, pe Facebook, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAR), Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, ordinul de începere a lucrărilor pe respectivul tronson a fost dat în luna martie a acestui an. Contractul a fost câştigat de o firmă românească, respectiv Spedition UMB. Compania de construcţii este aceeaşi care a lucrat şi pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 39 de kilometri, care asigură ocolirea localităţilor Slatina şi Balş şi care este deschis circulaţiei.

ADVERTISING

Tronsonul al patrulea, și ultimul, care face legătura între Colonești și Autostrada București - Pitești, ar trebui să fie gata tot în 2024.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇