Grindeanu spune că circulația pe o porţiune din drumul expres Craiova - Piteşti va fi deschisă anul acesta

Grindeanu spune că circulația pe o porţiune din drumul expres Craiova - Piteşti va fi deschisă anul acesta

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că s-au reluat lucrările pe şantierul tronsonului 1 al drumului expres Craiova – Piteşti, între Craiova şi Robăneşti.

Lucrările au fost întrerupte la finalul anului trecut din cauza condițiilor meteo.

”Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 45,47%, iar constructorul are mult de recuperat! Acum se pun la punct: terasamentele (în funcţie de condiţiile meteo), sistemul de scurgere a apei, poduri”, mai afirmă ministrul.

ADVERTISING

Sorin Grindeanu precizează că circulaţia pe Tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta.

”ATENȚIE! Circulația pe Tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta. Voi urmări stadiul lucrărilor! Aștept o mobilizare rapidă prin creșterea ritmului de lucru!”, mai spune ministrul.

S-au reluat lucrările pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova -Pitești, între Craiova și Robănești (județul Dolj).Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 43,45 %, iar constructorul are mult de recuperat!Acum se pun la punct: - terasamentele (în funcție de condițiile meteo)- sistemul de scurgere a apei - poduriATENȚIE! Circulația pe Tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta.Voi urmări stadiul lucrărilor! Aștept o mobilizare rapidă prin creșterea ritmului de lucru!

Publicată de Sorin Grindeanu pe Marţi, 15 februarie 2022

La Tronsonul 1 (17,7 km) - care va face legătura între Craiova si limita judetelor Olt si Dolj – lucrează italienii de la Tirenna Scavi.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), tronsonul ar fi trebuit să fie gata la finele acestui an și să poată fi inaugurat în 2022.

ADVERTISING

Merită menționat că acest tronson de drum a avut nevoie de ajustări importate din cauză că - în forma în care fusese proiectat inițial - ajungea printr-un câmp de unde se extrag gaze naturale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇