Guvernul a refăcut socotelile pentru metroul din Cluj. La cât se ridică investiția

Guvernul a refăcut socotelile pentru metroul din Cluj. La cât se ridică investiția

Executivul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi construirii metroului ușor din Cluj-Napoca.

Prin actul normativ, Executivul reaprobă indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Tren metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea”, conform OUG nr. 64/2022 privind ajustarea preţurilor şi a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

ADVERTISING

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de aproximativ 13,7 miliarde de lei (2,77 miliarde de euro). În ianuarie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea că valoarea este de 2 miliarde de euro, cu tot cu TVA.

Ordonatorul principal de credite este Ministerul Transporturilor, iar beneficiarii sunt Municipiul Cluj-Napoca şi Comuna Floreşti.

Proiectul de investiţii este cuprins în Componenta 4 (Transport sustenabil) din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Această reactualizare a costurilor a fost făcută pentru că trei mari constructori au cerut-o, după ce prețurile au crescut accelerat de la începutul anului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇