Guvernul a aprobat fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica

Guvernul a aprobat fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri un memorandum menit să realizeze serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat pentru București, care prevede fuziunea companiilor Elcen și Termoenergetica.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că este nevoie de această fuziune, din cauza problemelor din fiecare zi ale zecilor de mii de bucureşteni care nu au căldură şi apă caldă.

”Este o problemă care trenează. De cel puţin 10-15 ani s-a vorbit despre integrarea serviciului de producţie, transport, distribuţie, a agentului termic în Bucureşti. Concret, asta înseamnă o fuziune între Elcen, o companie a Ministerului Energiei, şi Termoenergetica, o companie a Primăriei Generale”, a explicat Burduja.

ADVERTISING

Ambele companii trebuie să lucreze împreună, când vorbim de investiţii.

”Noi acum ne pregătim în prima jumătate a acestui an să lansăm apeluri pentru modernizarea CET-urilor, trei necesită modernizare, CET Vest fiind singurul modernizat, dar degeaba modernizăm CET-urile dacă nu se modernizează şi reţeaua de termoficare.

Nu mai vorbesc de toate economiile de cost care rezultă dintr-o fuziune şi bineînţeles că, odată cu adoptarea acestui memorandum, avem şi o foaie de parcurs, care înseamnă o analiză a situaţiei care trebuie modificată, înseamnă solicitarea unui punct de vedere al municipiului Bucureşti, al Primăriei Generale, cu privire la această fuziune şi înseamnă declanşarea fuziunii în sine prin Adunarea Generală a acţionarilor din cele două companii”, a precizat ministrul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Menţionăm că Sebastian Burduja ar putea fi candidatul PNL la Primăria Capitalei la alegerile locale din acest an.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇