Grupul TTS anunță rezultate semnificativ peste așteptări pentru semestrul 1 2022

Grupul TTS anunță rezultate semnificativ peste așteptări pentru semestrul 1 2022

În ciuda reconfigurării lanțurilor logistice, ca efect al războiului din Ucraina, ceea ce a generat modificări substanțiale ale condițiilor de piață, Grupul TTS anunță că a înregistrat creșterea cifrei de afaceri și a nivelului de profitabilitate, atât la nivel consolidat, cât și la nivelul TTS (Transport Trade Services) S.A.

Grupul TTS este cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate – expediție, transport pe Dunăre și operare portuară din bazinul Dunării de Jos și deține cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean.

Grupul TTS a realizat în semestrul 1 2022:

  • un volum total de 7,68 mil tone mărfuri transportate pe cale fluvială și operate în porturi, mai mare cu 4,38% față de S1 2021
  • cele mai semnificative creșteri la volumele de mărfuri operate în porturi (+19,55% față de nivelul atins în S1 2021) și volumul de produse agricole transportate și operate (+28,47% față de nivelul atins în S1 2021).
  • o creștere a cifrei de afaceri cu 128,5 mil lei (+46,9%) față de S1 2021
  • o creștere a profitabilității de +73,1% EBITDA, +118,3% rezultat operațional, +124,5% profit net
ADVERTISING

TTS (Transport Trade Services) S.A. a înregistrat:

  • creșterea cifrei de afaceri cu 92,4 mil lei (+51,3%) față de S1 2021
  • creșteri de profitabilitate pe toată linia: +142,5% EBITDA, +165,9% rezultat operațional, +75,3% profit net.

Modificarea condițiilor de piață

Principalele piețe în care Grupul TTS este activ – piața serviciilor de transport fluvial pe Dunăre și piața serviciilor de operare portuară în Constanța - au fost puternic influențate de efectele războiului din Ucraina.

Aceste efecte s-au manifestat cu precădere în trimestrul al doilea al anului și au condus la creșterea masivă a fluxurilor de produse agricole, alimentate atât de exporturile ucrainene de cereale, cât și de revenirea fluxurilor de cereale din Serbia și Ungaria, oprite o lungă perioadă din cauza distorsiunilor din piața cerealelor.

În același timp, ca efect al sancțiunilor economice aplicate Rusiei, s-au redus semnificativ o parte din fluxurile de materii prime minerale (bauxită și materii prime pentru industria siderurgică) și au dispărut din piață o parte din fluxurile de îngrășăminte chimice.

ADVERTISING

Principala consecință a reconfigurării fluxurilor de mărfuri transportate pe Dunăre și a celor operate în portul Constanța a fost creșterea masivă a cererii de servicii pe aceste piețe.

În condițiile unei oferte de servicii limitată de capacitățile fizice de transport și de operare disponibile, creșterea cererii a condus la o creștere generală a tarifelor practicate în piață.

TTS a răspuns rapid și proactiv la noile condiții

Pentru a răspunde noilor condiții de piață, Grupul TTS a acționat pe mai multe direcții.

  • a realizat lanțul logistic ”just-in-time” dedicat exporturilor de cereale ucrainene, având ca punct terminus terminalul off-shore de geamanduri al TTS din rada interioară a portului Constanța. Astfel, a oferit capacitate suplimentară, la nivelul întregului lanț logistic, pentru preluarea fluxurilor de mărfuri ucrainene.
  • a accelarat ritmul investițiilor în extinderea capacității flotei (peste 10,4 mil EUR în S1 2022). Peste 8 mil EUR au fost investiți în modernizări și recertificări de nave, dar au fost achiziționate și 8 barje EUROPA 2, cu o capacitate cumulată de 13.600 tone.
ADVERTISING

În același timp, TTS a continuat programul de modernizare a facilităților portuare. Astfel, în luna mai, TTS a semnat contractul de finanțare din fonduri europene a unui proiect de modernizare a terminalului portuar din Giurgiu, în valoare totală de 23,9 mil lei, din care 9,5 mil lei reprezintă contribuția TTS.

TTS-sigla

Grupul TTS este cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate – expediție, transport pe Dunăre și operare portuară de produse agricole, materii prime minerale și îngrășăminte chimice, din bazinul Dunării de Jos.

Grupul este format din 16 companii, 11 înregistrate în România, 3 înregistrate în Ungaria și câte una în Republica Moldova și Austria, și operează pe întregul curs navigabil al Dunării, de la Kelheim până la Constanța și până la Ismail/Reni în Ucraina.

Grupul TTS deține cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, cu o capacitate de aproape 800 mii tone, 8 macarale plutitoare, precum și terminale portuare în Constanța și în 7 porturi fluviale dunărene din România și Ungaria.

TTS (Transport Trade Services) S.A. a fost înființată în 1997 și este activă pe segmentul expediție internațională de mărfuri. Compania este punctul central al Grupului TTS și coordonează activitatea grupului.

În iunie 2021, acțiunile emise de TTS au fost admise la tranzacționare pe piața reglementată administrată de BVB, la categoria Premium (simbol: TTS), în urma încheierii cu succes a unei oferte publice inițiale secundare de vânzare, prin care acționarii societății au vândut 50% din acțiuni, societatea fiind evaluată la 107 milioane euro.

În 20 septembrie 2021, acțiunile TTS au fost incluse în indicele BET al celor mai lichide acțiuni tranzacționate la BVB, iar în 20 decembrie 2021 au fost incluse în seria de indici FTSE Russell dedicați piețelor emergente, respectiv în indicele FTSE Global Micro Cap. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇